Музичний фестиваль хорових колективів “Акорди неба”

Відбувся фестиваль хорових колективів «Акорди неба»
Під такою назвою 31 жовтня 2015р в м. Луцьк відбувся фестиваль хорових колективів Західної Конференції церкви Адвентистів Сьомого дня. У фестивальній програмі прийняли участь 12 колективів з яких були хор громад м. Луцьк 1, «Ковчег», с. Пожарки, м. Ковель, смт. Торчин, м. Рівне, м. Дубно, м. Львів 1, м. Львів 2, м. Ужгород, «Еммануїл», с. Ільниця. Тринадцятим колективом був запрошений хор «Vivere» м. Мінськ.Виступ кожного колективу складався з трьох різнохарактерних творів. Серед них були твори сучасності такі як В. Хлиста, Т. Фетке, Берил Ред, Марк Робин та інші. Також були представлені твори Д. Бортнянського,О. Архангельського, К.Стеценко та інші. Кожен колектив показав себе як єдиний організм, якій прагне зростати професійно та прославити Бога щирим серцем.
Бажаючи створити живу та невимушену атмосферу організатори фестивалю впровадили два цікавих моменти.
Перше: роль диригента вийшла за рамки невербального спілкування. Йому окрім того що диригувати було доручено бути і ведучим свого колективу. І хоча це нелегко -багато хто з керівників хору погодились на це і набули новий досвід. Ось що каже Галина Федченко керівник хору громади м. Дубно: « Коли я почула про те що мені треба буде ще і говорити між піснями та звертатись до слухачів, – мені це здалось цікавим та не легким. Шукаючи матеріал про авторів, вивчаючи історії написання творів – я захопилась. Я зрозуміла що саме автор хотів сказати. Я стала по інакшому трактувати цей твір, і як результат я краще його відчула. Мені легше тепер донести ідею твору до хористів і до слухачів. Це стало для мене повчальним, цікавим та благословенним досвідом» . Слухачами це нововведення сподобалось тим що вони краще змогли зрозуміти та відчути серцем силу хорового служіння.
Другий момент стосувався слухачів. Багато хто знає про те як непросто буває зібрати хор, навчити співати, вникнути суть твору … тому кожен присутній міг підійти до іменного плакату того чи іншого колективу і своєю рукою написати ті слова якіб стали підтримкою та підбадьоренням для колективу та його керівника. По закінчені фестивалю разом з подарунками ці заповненні плакати- подяки знайшли своїх володарів та принесли тепло і підтримку тим хто їх читав!
Між першою і другою частинами фестивалю хористи мали змогу задати питання керівництву ЗК та керівнику музичного служіння УУК. Це став час жвавого та динамічного спілкування якій приніс користь та задоволення всім учасникам.
Закінчився суботній день співом зведеного хору у кількості близько 400 чоловік у супроводі симфонічного оркестру. У їх виконані прозвучали твори «Треба всім Христа» Том Фетке, «Ти прекрасна Вітчизно» Дж. Верді та « Молитва за Україну» М. Лисенко .
Відчуття свята та мир суботнього дня були з кожним хто почув «Акорди неба».

Керівник музичного відділу Дар’я Шевчук.

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.