Форум сім’ї – в пошуках щастя

Форум сім’ї – в пошуках щастя

Сучасний інститут сім’ї переживає кризу.  І як, кожне захворювання  має свої прояви , так і духовний занепад у суспільстві виявляється    через такі симптоми як: розлучення,  неповні сім’ї, безвідповідальне батьківство. Поняття «традиційна сім’я»  стає розмитим, виникають нові форми шлюбу, і це бентежить серця багатьох вірян різних конфесій, представників влади, а також усіх небайдужих.

рекламний щит

З цією метою  14 вересня на Волині у місті Луцьку був проведений Фестиваль сім’ї, в  якому  представники церкви Адвентистів Сьомого Дня (АСД) прийняли активну участь. У фойє кожна організація знайомила суспільство з діяльністю щодо роботи  з сім’ями, дітьми та молоддю. На столах можна було побачити безліч флаєрів та візитівок, а також пропонувалась література на продаж. Приємно вражає, що серед запропонованої літератури   по сімейній тематиці, церква представила втричі більше інформації. Ми впевнені, що серцем суспільства і нації є сім’я. Тому благополуччя суспільства  і процвітання нації залежать від впливу сім’ї.

Волинський форум сім’ї

У цей непростий для сім’ї час Церква АСД вважає своїм обов’язком і перевагою допомогти суспільству знову підняти зневажені моральні цінності і зміцнити віру в традиційну сім’ю. Представляючи роботу громадських та релігійних громад, через доповіді та презентації, присутні ознайомились з роботою, яка ведеться кожною із них по збереженню  моногамної сім’ї.  Що стосується адвентистів, то керівником відділу  сім’ї в Західному регіоні  Оленою Рябенко, була представлена діяльність помісних громад через злагоджену роботу  усіх  відділів  церкви: сімейного, дитячого, молодіжного, відділу здоров’я,  літературного відділу та інформаційного відділу. Присутніх ознайомили з заходами які проводяться у церкві та за її межами.

Волинський форум сім’ї в Луцьку, представники від АСД

Важливу роль в цій роботі відіграють пастори Церкви та керівники  відділів помісних громад. Направляючи роботу, вони допомагають  проводити спеціальні збори і заходи: тижні сім’ї; дошлюбне консультування для пар, які бажають вступити в шлюб; сімейне консультування подружжя; дитячі та молодіжні табори; суботні та недільні біблійні школи для дітей і молоді; організують допомогу соціально незахищеним групам населення та сім’ям, які живуть за межею бідності; проводять різні програми-акції милосердя, для постраждалих у військових діях ; надають  духовну підтримку  та допомагають в пізнанні Господа Ісуса Христа і в застосуванні  правил щасливого сімейного життя.

Церква вважає, що тільки повернення до біблійної моделі сім’ї може повернути людині втрачене щастя.

Керівник сімейного відділу Західної Конференції Олена Рябенко

1 коментар

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.