Надійшов час

Вірші Андрія Мащака: Надійшов час

Вірші Андрія Мащака “Надійшов час”

Літом 1995 року виповнилось 70 років від початку духовної праці в Західній Україні відомого церковного діяча, пастора Андрія Мащака. Він вже спочиває у Господі, але Львівська громада його пам’ятає, бо саме він започаткував існування у Львові, і на Галичині взагалі, Божої Церкви.

Андрій Мащак відомий також і як християнський поет. Багато поколінь молодих людей вчили його вірші, розповідаючи їх ііа молодіжних урочистих зібраннях. Збірки цих віршів сьогодні вже бібліографічна рідкість, хоч їхній зміст не втратив своєї актуальності і краси поетичного слова.

За пропозицією багатьох члeнiв Церкви і служителів, а також з особистої ініціативи відомого на Волині пастора Іллі Гнатюка і ветерана Церкви АСД В’ячеслава Bовкa, та особливо з нагоди 70-літнього ювілею духовної діяльності Андрія Мащака, видавництво «Джерело життя» вирішило підготувати до друку і запропонувати українському читачеві оцю невеличку збірку віршів поста. Завершувати збірку буде останній, відомий нам вірш А.Мащака, напиcaний в 1967 році з нагоди 40-ліття Львівської громади АСД, під назвою «Сороколіття».

В зв’язку з тим, що за минулі роки українська мова дещо змінилась, а також з огляду на те, що ці вірші і нині використовуватимуться під час урочистих церковних подій і богослужінь, виникла необхідність здійснити хоча б деяку їх літературну редакцію. Хочеться вірити, що любителі Мащакової поезії нас за це не осудять, тим паче, що, на нашу думку, це зовсім не вплинуло на «розмашистий» стиль поета, на гармонійну співзвучність віршованого рядка.

Надіємось, що після виходу в світ цієї чудової збірки в наших громадах знову почують декламації віршів А.Мащака.

Завантажити (doc 245kb) вірші Андрія Мащака: Надійшов час.

Вірші Андрія Мащака “Надійшов час”

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.