Львівська громада адвентистів провела урочисте служіння «Свято хліба»

Львівська громада адвентистів провела урочисте служіння «Свято хліба»

В останню суботу січня – 25 числа –  в першій Львівській громаді пройшло особливе служіння. Воно пройшло під гаслом «Тож іди, їж, із радістю хліб твій» (Еккл. 9, 7).  Організатори роздумуючи про  це служіння мали на меті три напрямки. Це подяка Богу за прекрасну їжу  для всіх народів і поколінь – хліб, друге звернути увагу на перевагу випічки хліба в домашніх умовах , а також важливим був соціальний аспект, а саме запрошено своїх друзів, знайомих відвідати це служіння.

Хочу сказати наперед – служіння вдалося. У своєму вступному слові керівник відділу здоров’я Західної конференції церкви  Адвентистів Сьомого Дня (АСД)  Богдан Яремцьо звернув увагу на те, яким має бути корисний хліб і переваги випічки хліба в домашніх умовах. Свої духовні роздуми Мирон Вовк почав з запитання: яке відношення має випічка хліба до служіння в церкві. І сам відповів на це запитання. Віра в Бога це не філософія, це не теорія, а практичне щоденне життя. Тому читаючи Біблію з перших її сторінок ми знаходимо безліч порад відносно щоденного практичного життя. Біблія вчить, що корисно їсти, а що не вживати в їжу. Вона вчить як садити город, як одягатись, як будувати свій будинок, які повинні бути сімейні відносини і багато чого іншого. І  протягом розвитку історії людства можна переконатись, що ті хто користувався біблійними порадами жили краще, заможніше і щасливіше. Коли Ісус Христос під час свого життя проповідував про Царство Боже він також брав приклади зі щоденного життя. І багатьом відомі притчі Ісуса Христа про землероба, що оре землю і сіє зерно, про невода, який закидають в озеро рибалки, також притчу про розчину. На цю притчу було звернено більше уваги. Цією притчею Христос хотів звернути увагу своїх слухачів на те, що ми всі люди різні, але під впливом вчення Ісуса Христа та сили Святого Духа всі ми зможемо стати людьми придатними до життя в Царстві Божому. Так як закваска змінює смак хліба, роблячи його м’яким, пухким і смачним, так і вчення Ісуса  Христа зі старої людини наповненої гріхом робить новою людиною, придатною до Царства Божого.  Це було основна тема духовних роздумів. Друга частина служіння – це практичні поради для людей які хочуть пекти хліб в домашніх умовах. До присутніх звернулось Віра Болтян, яка має свою невеличку пекарню і випікає хліб для людей. Вона розказала про головні принципи випікання хліба, а також звернула увагу на те, що хліб замішаний на дріжджах і на заквасці однаково корисний і смачний. На дріжджах випікати хліб простіше та легше, бо зі закваскою більше клопоту. Вона особисто пече хліб і на дріжджах і на заквасці, як бажають замовники хліба. Потім Надія Вовк (між іншим це вона була ідейним натхненником і організатором цього служіння) поділилась рецептами випічки хліба які вона зібрала серед сестер, які в церкві вже печуть хліб вдома. На протязі останніх півроку вона сама випробувала всі ці рецепти на практиці і випеченим хлібом ділилась зі своєю родиною, а   також з членами першої громади, які потім давали свої поради та пропозиції. Всі присутні змогли отримати ці рецепти.

Але найцікавішою була третя частина цього служіння. Перша громада церкви АСД міста Львова вже протягом кількох років співпрацює з соціальною службою району, в якому знаходиться громада. І на цей раз соціальні працівники запросили до нас в громаду багатодітні сім’ї, які були присутні на цьому служінні. Пастор громади Скиба Володимир запросив всіх гостей вийти на сцену, де вони змогли отримати як фізичний так і духовний хліб. Ці подарункові набори складались з печива, буханки білого і буханки чорного хліба, які напекла Віра Болтян. Василь Майтвійчук для кожного гостя подарував по баночці шоколадного крему, а керівництво Західного регіонального центру Біблійного товариства  подарувало для всіх присутніх гостей сучасні дитячі Біблії. Присутні гості щиро дякували за служіння, яке було наповнене віршами і піснями, а також за подарунки. А відповідальний соціальний працівник Марія Михайлівна,   дякуючи громаді за служіння відмітила, що про служіння вашої громади вже відомо багатьом людям і вони охоче відгукуються на запрошення прийти у вашу громаду. «Ви в душі багатьох людей посіяли зерно істини та любові»  – сказала вона.

Не остались без подарунків і всі присутні. Члени громади напекли домашнього запашного хліба згідно рецептів, які були роздані і кожний присутній міг спробувати на смак особливості випеченого в домашніх умовах  згідно розданих рецептів. А завершилось служіння молитвою пастора громади Володимира Скиби. Хоча після закінчення служіння присутні довгий час не розходились, а спільно ділились своїми думками про те як зробити, щоб наш хліб завжди був смачний і корисний для кожного члена сім’ї.

Ще під час підготовки цього служіння, я почула спогади людей, якій розповідали що для них запах рідного дому – це запах хліба, який пекла вдома мама. І згадуючи ці хвилини вони розповідали, що коли виймався хліб з печі це були особливо радісні моменти в їхньому житті, коли збиралась вся родина скуштувати теплий запашних хліб приготовлений маминими руками. І сьогодні ми можемо з вами пережити ці моменти радості.

Відділ інформації громади Львів1 Гутей Галя

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.