Луцьк – місто надії

Луцьк – місто надії

«Ми маємо урочисту, священну угоду з Богом – виховувати наших дітей для Нього, а не для світу…Найсерйозніша увага має приділятися освіті, котра дасть пізнання спасіння і перетворить життя і характер за Божою подобою. Любов Господа і чистота душі, вплетені в життя, як золоті нитки, – ось що має істинну цінність». (Е.Уайт, Свідоцтво для Церкви, т.6, р.3, с. 127)

Минулий 2020-2021 навчальний рік Центру розвитку дитини «Надія» Бог благословив по-особливому. 56 малюків віком 4-6 років з різних сімей (лише троє з адвентистських родин) мали змогу відвідувати групи підготовки до школи та міні-садочок. Батьки, стривожені карантинними обмеженнями, були раді можливості приводити діток на цікаві розвиваючі заняття, захоплюючі Біблійні історії, активну роботу студій творчості та кулінарії, англійської мови і фітнесу. Людям імпонувала християнська атмосфера в колективі педагогів, вихователів, капелана і технічних працівників, кожен відвідувач отримував насолоду від доброзичливого ставлення і натхненного служіння дітям. День команди починався із щирої молитви про Боже провидіння і допомогу в непростій праці, із спільних роздумів над Словом Божим, яке нас скеровувало в різних ситуаціях.

День за днем дітки, які раніше не чули про Бога і Його любов, захоплено слухали історії Святого Письма, аналізували і робили висновки, вчилися звертатися в молитві до Того, Хто їх завжди незмінно любить. На заняттях християнської етики вихованці вивчали напам’ять Божі Заповіді та ключові вірші Біблії. Під враженням повчальних біблійних оповідань та християнських пісень, малюки могли всю дорогу додому захоплено розповідати батькам про величні Божі діла. Одного разу пасажири тролейбуса, який рухався повз наш Центр, почули голосний дитячий спів з такими словами: «Маленький Ісус родився в ту ніч, щоб дати спасіння тобі і мені. Подяку й хвалу Йому віддаю, Ісусу-Царю!». Люди тихо слухали натхненну співачку, яка після занять у «Маленькій школі» їхала з дідусем на гімнастику.

Бог рясно благословив мрію наших діток мати особисту ілюстровану Біблію, яку можна було б читати вдома із своїми рідними. Він надихнув брата Романа Васильовича із Сакраменто звернутися з цим проханням до небайдужих людей, які загорілись ідеєю сприяти християнській освіті та поширенню Благої вістки в Луцьку. І в січні 2020 року наші щасливі вихованці тримали в руках дорогоцінну Книгу. Щиро молимося, щоб вона привела цих дітей і їх сім’ї до тісних стосунків з Богом. Цікавою і пізнавальною була мандрівка наших дітей сторінками серії уроків проекту «Найвеличніша подорож», наприкінці якого учні отримали сертифікати, духовну літературу та подарунки. Багато з них, в свою чергу, приготували подарунки для інших потребуючих діток, отримавши від цього неабияку радість! Таким чином, ланцюжок любові і милосердя ніколи не порветься.

Ґрунтовною і всесторонньою є підготовка до школи. Маленькі учні опановують практичні навички з логіки, математики, грамоти, читання, розвитку мовлення, англійської мови, основ здоров’я, музики, творчості, а цього року ще й фінансової грамотності, в ігровій формі навчаються соціальним відносинам. Посвячено та з любов’ю трудяться на цій ниві Власюк Марія, Мельник Наталія, Овчаренко Ольга, Окуневич Світлана, Остапенко Анна, Павлюк Юлія, Савіна Світлана, Савка Наталія. Найкращою рекламою для людей є свідчення батьків, які приводили до нас своїх дітей у минулому і залишились задоволеними не лише результатом навчання, а й змінами на краще в поведінці та характері. Безперечно, це відбувається тільки завдяки дії Святого Духа.

Щороку команда педагогів організовує для батьків збори на актуальні теми батьківства, сімейних стосунків, виховання, важливості дотримання принципів здорового способу життя. Після останніх зборів батьки придбали 8 екземплярів книги Е. Уайт «Християнська родина», багато почали читати її електронний варіант. Щомісяця кожній сім’ї пропонуються пізнавальні друковані видання: газети «Моя здорова сім’я», «Скарбничка», «Вічний скарб», інша місійна література.

Діти з радістю готують для своїх найрідніших святкові дійства, такі як «Ісус тебе любить», «Ти і я – Божа сім’я», випускне свято. Останнє з них відбулося 31 травня в урочистому залі для Богослужінь. Чудові натхненні настанови дав капелан і пастор Власюк Віктор. 55 сімей окрім дитячих подарунків отримали подарункові сертифікати на книги магазину духовної літератури, який одразу почав користуватися попитом. Дітки порадували прекрасним виступом, а батьки – добрими, вдячними відгуками про діяльність Центру. Дружба з цими сім’ями продовжується завдяки літнім денним таборам, заходам Церкви та спілкуванню в соціальних мережах. За сім років цього служіння заклад випустив до інших шкіл 251 дитину-дошкільника, багато з яких могли б навчатися тут надалі при наявності відповідного до норм приміщення. Не дивно, що найбільшим і найчастішим бажанням батьків є християнська загальноосвітня школа, яку із задоволенням могли б відвідувати їх діти для отримання якісної освіти. З цією метою капелан Центру «Надія» Власюк Віктор разом з Радою Церкви розробили проект навчального закладу, активно клопочуться про надання висновку експертизи та дозволу на будівництво чотирьох поверхового об’єкту складності СС2 на прилеглій території Духовного Центру по вул. Володимирська, 89,Б. Віримо, що під Божим надійним керівництвом та при посвяченій молитовній, моральній та матеріальній підтримці членів Церкви Божої у Луцьку буде школа, яка стане ще кращим засобом звеличення принципів Істини.

Світлана Окуневич

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.