В цьому році проведено останню угорську «Виставку здоров’я»

В цьому році проведено останню угорську «Виставку здоров’я»

У неділю, 10 жовтня була проведена чергова, цього року остання «Виставка Здоров’я» для угорського та українського населення у м. Хуст, Закарпатської області.

Незважаючи на деякі несподівані перешкоди та труднощі (напередодні програми багато членів команди нездужало), група у складі продавчині з берегівського Біомагазину «Едемський сад» Марти Певсе, помічника літературного відділу Берегівської громади Лідії Кельнік та угорського пастора Роберта Біро все ж змогла приїхати по запрошенню у м. Хуст на угорський ярмарок-фестиваль «День Бетлена». (Габор Бетлен – князь Трансільванії, король Угорщини у 1600 роках)

Несподіваною і дуже важливою виявилась допомога Марії Вайнагій з Виноградівської громади, яка на програмі вимірювала АТ та Наталії Білак з села Данилово Хустського району, майбутнього медика, внучки покійного пастора Семена Білака, яка на виставці визначала рівень глюкози у крові.

З трьох подібних програм 2021 року цього разу на самій ярмарці, а відповідно і на нашій Виставці було найбільше відвідувачів та покупців продукції Біомагазину і нашої літератури, як українців, так і угорців. Господь знову подарував для нас сонячну, теплу осінню погоду та приготував серця людей до нашого приїзду.

Більше п’яти чоловік та сімей придбало від нас по дві книги з серії Конфлікт віків (книги «Велика Боротьба» та «Христос – Надія Світу»), а разом з ними і менші книги. Дехто купував угорські або українські Біблії і як коментар до них брав вищезгадані книги Духа Пророцтва. На програмі ми зустрілись і мали приємне і змістовне спілкування з одним чоловіком, членом баптистської церкви, який раніше неодноразово бував у Заокську (Росія) та приймав участь у будівництві адвентистської Семінарії, добре знайомий з Церквою Адвнетистів Сьомого Дня. До нас підходили також члени різних адвентистських реформаційних рухів, євангельські християни, свідки… Зустрілись на програмі ми і з нашими давніми знайомими, жінками з Хуста, які колись були на Євангельських програмах у санаторії Барвінок.

Багато прихожан з Греко та Римо Католицьких церков купувало від нас книги Велика Боротьба та Христос – надія світу, деякі сім’ї купували дитячі Біблії, просили і отримували дитячі газети «Скарбничка», декілька разів до нас за дитячою літературою підходили самі діти та підлітки. Одна дівчина, що вивчає угорську мову, купила у нас для вдосконалення угорської угорські книги, а в подарунок отримала адвентистські, угорські квартальні журнали з Будапешту «Щасливе життя».

Кельнік Ліда роздавала серед гостей ярмарки газети «Вічний скарб», «Моя здорова сім’я» та угорські газети, кожні 5-10 хвилин поверталась до нашої палатки, щоби знову поповнити свої «запаси» газет. Точний підрахунок ми не вели, не встигали, але без перебільшення можна сказати, що було роздано декілька сотень тільки наших періодичних видань.

Так само тільки для розкладання нашої літератури на стенді та на столі пастору Роберту було потрібно до двох годин, тому що вже від самого нашого приїзду до нас почали підходити люди, цікавились книгами,  духовними питаннями. Багато людей бажало поміряти АТ та рівень глюкози у крові, кожен з них отримав у подарунок книги «Переможна хода Бога», «Дорога до Христа» та газети.

Саме наше служіння, як і раніше, починалось у м. Берегово із завантаження продукції Біомагазину у мікроавтобус вранці та після закінчення програми і приїзду її розвантаження знову у приміщення Біомагазину пізно ввечері, в цьому дуже цінною для жінок була допомога Віталія Трикура з Берегівської громади.

Треба віддати належне і організаторам ярмарки, молодим та енергійним угорським дівчатам та їх команді, тому що коли ми приїхали одними з перших на місце проведення фестивалю у центрі м. Хуст, палатки, столи та лави для нас вже були розкладені, нам виділили дуже добре, «вигідне» місце, і нам треба було тільки розкласти нашу продукцію, інвентар виставки та літературу. Ми змогли ще краще познайомитись, поговорити і подарувати нашу літературу організаторам фестивалю, вони наголосили, що раді нашому приїзду та участі у їхніх культурно-розважальних програмах і запевнили нас, що берегівський Біомагазин і команда будуть запрошені на подібні програми і наступного року.

Роберт Біро

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.