«Надія в дії» допомагає мешканцям Дубно

«Надія в дії» допомагає мешканцям Дубно

«Надія в дії» – проєкт Адвентистського Всесвітнього радіо (AWR) що надає допомогу мешканцям України; з 2 по 9 травня він завітав до міста Дубно, Рівненської області.

За ініціативи та підтримки AWR, для надання різноманітної допомоги містами України подорожує напівпричіп. У Дубно майже двісті осіб скористалося цією нагодою, та зареєструвалися для участі в проєкті. Серед них як місцеві мешканці, так і ті, хто внаслідок російської повномасштабної агресії проти України був вимушений залишити свій дім та переїхати в більш безпечне місце.

Але «Надія в дії» це не тільки обладнання, а насамперед фахівці й волонтери, які допомагають долати наслідки війни. Серед них реабілітолог Олена Коберник, сімейний лікар Ярослав Артемовський, перукар Галина Федченко, психолог Ірина Лагетко, масажисти Микола Борсуков, Вікторія Марчак та Катерина Куцеля, адміністратор Сергій Соя, та менеджер проєкту Максим Буга.

Окрім консультацій лікаря і психолога, послуг масажистів та перукаря, відвідувачі можуть отримати духовну підтримку, зареєструвавшись в «Школі Біблії» для дослідження Слово Божого в онлайн-форматі.

У Дубно напівпричіп розмістився у центрі міста, перед будинком культури, і це гарна локація, адже неподалік знаходяться супермаркети, піцерії, автовокзал, фітнес-центр та інші заклади з великою кількістю відвідувачів. Отже, охочих зареєструватися для отримання послуг було вдосталь.

Завдяки активній соціальній діяльності місцевої адвентистської громади, влада міста позитивно відреагувала на дану ініціативу, адже «Надія в дії» – чудова можливість підтримати мешканців міста.

Під час проведення проєкту також відбулися соціальні заходи: дитяча розважально-пізнавальна гра «Країна здоров’я» та благодійний концерт для збору коштів захиснику України зі Дубенського гарнізону Ігорю Поліщуку, який потребує протезування нижніх кінцівок. Також запланована серія зустрічей «Перемога в інформаційній війні».

Валерій Левицький

Фото: Петро Філатов

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.