На таборі біля Великого Згоранського озера сім’ї досягали гармонії

На таборі біля Великого Згоранського озера сім’ї досягли гармонії

Цьогоріч з 20 по 24 липня на березі Великого Згоранського озера відбувся сімейний табір, який вже не перший рік в приємній атмосфері об’єднує подружні пари. Тому він і називається «Гармонія сердець». Вже близько 20 років озеро є місцем проведення таборів.

Відверто кажучи, нам складно було повірити, що під час війни, враховуючи всі труднощі та виклики, хоча б кілька сімей зареєструються на табір. Але Бог перевершив всі наші очікування. 13 сімей (а це 38 учасників, враховуючи дітей різного віку від 5 місяців до 14 років) виявили бажання відвідати «Гармонію сердець».

Кожен ранок на таборі починався з духовних натхнень, які проводив Микола Рябенко. На цих зібраннях учасники мали змогу ділитись молитовними проханнями і звертатися до Бога.

Церква складається з людей різного соціального статусу, сімейного положення, віку та інтересів, але, на щастя, на нашому таборі вдалось об’єднати всіх. Саме тому, навіть жінки старшого віку зовсім не пошкодували, що відвідали наш табір. І ви б бачили, які активні вони були у спортивних змаганнях!

Щоденно Володимир та Наталя Яремчук проводили веселу ранкову зарядку, яка заряджала нас позитивною енергією на весь день.

Протягом дня також не було часу нудьгувати, графік був щільно розписаний: стрільба з лука, стрибки у мішках, мокрий волейбол та багато іншого.

Трохи згодом у нашій телеграм-спільноті Володимир Яремчук поділився особистими враженнями про табір:

«Я зрозумів, що Бог може влаштувати прекрасний відпочинок і без моря та п’ятизіркового готелю. Кажу це щиро. За період війни, 1,5 року, я не пам’ятаю, щоб так відключався від усього. Слава Богу!»

Під час зустрічей у великому наметі ми чули лекції на сімейну тематику, духовні роздуми, досвіди сімейних пар про вміння вирішувати конфлікти, важливість спілкування, значення спільно проведеного часу, а також робили висновки та ділилися практичними порадами. Особливо надихали розповіді про виховання дітей та досвіди як чоловіки з  дружинами прийшли до Бога.

Щовечора всі присутні збиралися довкола вогнища, співали пісень і грілися не лише від багаття, а й від щирого спілкування.

Ми мали нагоду ближче познайомились з Людмилою та Володимиром – батьками християнської співачки Ірини Мокрушенко. Це подружжя, маючи власних п’ятьох дітей, стало названими батьками ще для трьох.

До речі, один із їхній прийомних синів наразі перебуває на війні, захищаючи Україну. Так, щирі молитви батьків та матерів про своїх дітей не зупиняються ні на хвилину.

На сімейному таборі ми могли присвятити особливий час для того, аби щиро звертатись до Бога, приносячи йому молитви про наших дітей.

Час, проведений у таборі, збагатив усіх позитивними емоціями. Цьому сприяла й арттерапія – розпис футболок, виготовлення браслетів та брелків.

Бог по-особливому наділяє кожну сім’ю талантами, які ви можете використати у служінні ближнім. Тому Наталя та Олександр Кірюхіни, переселенці з Жовтих Вод Дніпропетровської області, завжди готові були послужити іншим та допомогти у творчих напрямках. Разом з донькою Кірою, вони щовечора показували повчальні лялькові вистави, які були цікаві не лише дітям, а й дорослим учасникам табору.

Особливим благословенням стало те, що сім’ї мали змогу не лише відпочити разом, а об’єднатись в служінні для Бога.

Дійсно, щасливими ми можемо стати лише тоді, коли випромінюємо щастя, коли будуємо свою сім’ю, коли постійно спілкуємося з Богом, коли віддаємо любов своїм рідним і навколишнім людям. Але це вміння не приходить одразу – ми повинні практикувати його кожен день.

Велика подяка Богові як Організатору табору за все, що Він робив для нас. Велика вдячність команді табору «Пісочний», учасникам сімейного табору «Гармонія сердець», а також ЗСУ за захист наших кордонів. Нехай добрий Бог благословить і збереже наші сім’ї та нашу рідну Україну!

Олена Рябенко

1 коментар
  1. e-commerce
    e-commerce says:

    A person necessarily lend a hand to make critically articles I’d state. This is the first time I frequented your website page and up to now? I amazed with the analysis you made to make this particular put up extraordinary. Great process!

    Відповіcти

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.