Громадська організація “РУХ 323” проводить безкоштовні заняття з робототехніки для дітей віком від 6 до 15 років у місті Ужгород

Громадська організація “РУХ 323” проводить безкоштовні заняття з робототехніки для дітей віком від 6 до 15 років у місті Ужгород

Заняття з робототехніки вже відвідує 30 дітей.

Цей проєкт першочергово створений для дітей, які належать до наступних категорій:

  • діти сироти/напівсироти;
  • внутрішньопереміщені особи (ВПО);
  • діти, що перебувають у важких життєвих обставинах;
  • діти військовослужбовців;
  • діти з інвалідністю;
  • діти з багатодітних та малозабезпечених сімей.

Зазвичай подібний урок коштує близько 500 грн, та ми проводимо їх безоплатно.

Проєкт «Радобот» розроблений з метою інтеграції християнських моральних цінностей та психологічної рекреації дітей. Він сприяє розвитку логічного мислення, творчого підходу та азів програмування. Учні займаються конструюванням іграшкових роботів з LEGO та їх програмуванням за допомогою планшетів.

Заняття триває щонайменше півтори години. Зустрічі відбуваються раз на тиждень. Ми розподіляємо дітей на молодші та старші групи (інколи робимо виключення для братів та сестер). На цей час вже утворено три групи по десять дітей: дві – з дітьми з особливими освітніми потребами; одна група з дітьми з багатодітних сімей та сімей ВПО.

Повний курс навчання триває 9 місяців (по завершенню навчання учні отримають сертифікат та безкоштовну путівку до літнього табору).

Для особливих діток ми проводимо простіші заняття, тривалістю до 60 хв, щоб вони не перевтомлювались.

На початку кожного заняття проводиться духовна частина. Її мета – донести до дітей думку, що ми створенні за образом Божим. Так само як Він дав кожному із нас життєву місію, ми, створюючи робота, проявляємо нашу творчість і даємо йому певні завдання.

Далі починається створення роботів. Вони різних рівнів складності. Загалом вся програма складається з 32 уроків.

В межах основних вікових груп ми об’єднуємо дітей по парах чи по троє-четверо. Вони отримують коробки з LEGO та планшети.

Діти працюють під наглядом наставника та з допомогою інструкції, яка є в планшеті. Вони дуже заінтриговані фінальним результатом. Навіть коли щось не вдається, вони з зацікавленістю розв’язують проблему. Нарешті, готовий робот, якого вони самі створили, виконує запрограмовані дітьми-творцями функції, до прикладу рух уперед, назад, по колу, розворот і т.д.).

Діти отримують велике задоволення, та навички, необхідні їм у майбутньому.

Ми щиро запрошуємо дітей до нас на заняття з робототехніки, а також будемо раді фінансовій підтримці нашої справи. Всі добровільні пожертви будуть використані з метою покращення технічного обладнання для програмування роботів та закупівель нових наборів LEGO. Один такий набір LEGO коштує понад 20 000 грн. Підтримати наше служіння дітям через проєкт «Радобот» ви можете за реквізитами:

Монобанк:

4441114465536488.

Реквізити компанії/Company details:

(Назва компанії/company Name): РУХ 323 ГО.

(IBAN Code) : UA343052990000026005000806365.

PayPal: ngl.asd@gmail.com  Смірнов Віталій.

Електронна пошта ГО «Рух 323»: 323.uzhorod@gmail.com.

Віталій Смірнов

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.