Проєкт «Жива Надія» став найбільшою  християнською Facebook-спільнотою в Україні

Проєкт «Жива Надія» став найбільшою  християнською Facebook-спільнотою в Україні

Нещодавно, Facebook сторінка Церкви адвентистів сьомого дня в м. Володимир досягла відмітки у 200 тисяч підписників. З нагоди ювілею керівники проєкту розповідають про історією започаткування й шлях розвитку медіаслужіння громади.

«Жива Надія» розпочала свою роботу у вересні 2021 року, після представлення у громаді нового пастора Сергія Чінĸа та його помічника Владислава Матвійчуĸа. 18 вересня, за ініціативи Владислава, був здійснений перший прямий етер суботнього богослужіння у Facebook за допомогою телефону. Саме після цієї трансляції громада особливо об’єдналась навколо єдиної мети – ефективно поширювати вістку Євангелія через соціальні мережі. Було прийнято рішення сформувати команду медіаслужіння, до якої входять керівник проєкту, режисер, два відео-оператора, smm-спеціаліст, монтажер. Якість трансляції щоразу зростала. Поступово було придбано професійні фотоапарати, штативи, світлові прожектори, нові мікрофони, відеомікшер.

Церква «загорілась» бажанням розвивати цей напрямок діяльності. Кожен робив свій вклад у створення й поширення контенту. Одночасно це стало поштовхом для покращення інших частин служіння, щоб наповнювати Facebook сторінку різноманітним фото- й відео матеріалом. З цією метою були творені нові рубрики: хвилинка здоров’я, музичні кліпи, дослідження Біблії в рамках суботньої школи, інтерв’ю з гостями громади, опитування людей на вулиці міста. Для проведення суботніх богослужінь запрошувались проповідники з інших громад Церкви адвентистів сьомого дня.

Наявність прямої трансляції стало головним чинником для якісної підготовки до самих проповідей, які на той час вже дивились тисячі людей. Серед публікацій на  Facebook сторінці з’являлись біблійні вірші та мотиваційні заклики. Такі публікації набирали тисячі вподобань від користувачів, яких можна було запросити стати підписниками. За 3 роки існування Facebook спільнота «Жива Надія» досягла наступних показників:

  • 4 мільйони охоплень через публікації;
  • 2 мільйони переглядів відео;
  • 580 000 взаємодій з контентом (лайки, репости, коментарі);
  • 200 000 підписників.

12 березня 2022 року було створено YouTube канал, який на цей час налічує 4200 підписників. Найпопулярніша рубрика на даному каналі – короткий огляд уроку суботньої школи. В середньому його переглядає близько 6000 користувачів. У листопаді 2023 року було створено Instagram сторінку, яка вже охопила 203 тисячі осіб завдяки публікаціям.

Основними критеріями оцінки ефективності для команди проєкту «Жива Надія» стали показники тривалості перегляду та кількості залишених коментарів. Пастор громади активно долучається до формування відповідей на різноманітні богословські питання, які глядачі залишають у коментарях. «Ми віримо, що в епоху смартфонів медіаслужіння має бути одним з основних інструментів виконання доручення Ісуса Христа, яке полягає у розповсюдженні Його вістĸи всім народам» – переконаний Павло Морозов.

Підписуйтеся на соціальні мережі громади у місті Володимир за наступними посиланнями:

Facebook сторінка “Жива надія”.

YouTube канал “Жива надія”.

Instagram сторінка “Жива надія”.

Керівниĸ проєкту Павло Морозов

Матеріал підготовив Олеĸсандр Рудчиĸ

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.