Медичні аптечки рятують життя військовим

Медичні аптечки рятують життя військовим

Благодійний концерт “Молюсь за тебе, Україно” відбувся 16 грудня у центральній Церкві адвентистів сьомого дня міста Львова. Захід був ініційований відділом жіночого служіння. Зібрані кошти будуть використані для закупівлі тактичних аптечок для наших військових.

Організаторки концерту Людмила Дрозда, Олена Химич, Марта Вовк й Наталя Зубач гармонійно спланували вечір. Серед запрошених учасників були соліст Михайло Іващенко, виконавиця з гурту “Purim” Ліна Порхун та об’єднаний протестантський хор “Jesu Juva”, з диригентом Сергієм Якобчуком.

Міжконфесійний хор утворився у Львові 2017 року під час святкування 500-річчя Реформації. До нього входять близько 40 учасників баптистів, п’ятидесятників та адвентистів. Неодноразово вони брали участь у молитовних сніданках, християнських проєктах та поїздках за кордон, де співали на славу Божу.

Також гостями були волонтери Олександр Коропець, Дмитро Чернецький, Михайло Чайка та Дмитро Белецький. Олександ Коропець розповів про діяльність команди «Відчайдушні». Ним були показані кадри передачі військовим евакуаційних автомобілів, медичного обладнання й гуманітарної допомоги для цивільного населення.

Костянтин Василькевич, військовий, начальник медичної служби п’ятої окремої штурмової бригади звернувся до присутніх зі словами подяки. Він поділився деякими моментами надання медичної допомоги на передовій. Особливо складно проводити хірургічні втручання з метою вилучання осколків. Часто для цього доводиться використовувати магніти.

Словами настанови зі Слова Божого поділився керівник Церкви адвентистів сьомого дня на заході України Василь Чопик. Він звершив молитву за українських військових, просячи в Бога охорони.

Тепла й одночасно тривожна через усвідомлення жахіття війни  атмосфера, яка панувала в залі, спонукала присутніх до щедрості. Так, спільними зусиллями на концерті було зібрано 100 тисяч гривень. Усі кошти передали команді волонтерів. Саме вони проводять закупівлю необхідних якісних складових до медичних аптечок і передають їх у руки військовим.

Вже не вперше Церковю адвентистів сьомого дня проводяться подібні заходи. Віряни регулярно роблять свій невеликий вклад у перемогу, забезпечуючи українських захисників медичними аптечками, які рятують дорогоцінні життя солдат.

Каріна Дрозда

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.