Зимовий підлітковий за’їзд табору LETTS пройшов на Закарпатті

Зимовий підлітковий за’їзд табору LETTS пройшов на Закарпатті

Зимовий підлітковий табір LETTS* проходив з 3 по 10 січня у Тячеві. Понад 60 підлітків з різних районів Закарпаття побували на заїзді. Місцем проведення був обраний приватний ліцей «Щасливе місто». Адміністрація виділила для табірчан частину корпусу молодшої ланки.

У зв’язку з відтоком молодих людей, частина команди тогорічних таборів не змогла бути присутньою. Тому її новими учасниками стали ще вчорашні відпочивальники. Тож оновлена команда у складі 30 осіб успішно розпочала свою діяльність у новому 2024 році.

Підлітків розмістили у навчальних класах по 8-10 осіб. Перший повноцінний табірний день пройшов 4 січня. Для команди він почався з планування дня о 7:00 та молитовного служіння за всіх присутніх, підлітків та їхніх батьків. О 8:40 – загальний підйом й ранкова зарядка. О 9:00 всі збирались у столовій на смачний сніданок. Варто особливо зазначити роботу кухарів, які чотири рази на день (три прийоми їжі та снек) готували надзвичайно смачні страви. Діти не залишали ні крихти.

Кожного дня о 10:00 в актовому залі проходили ранкові зустрічі, на яких лунали пісні, ведучі пропонували тему та завдання дня й проводили інтерактиви. На завершення проводились короткі духовні роздуми, що передували спілкуванню учасників зі своїми наставниками. Всіх відпочивальників об’єднали у 8 команд. У такому вузькому колі вони читали біблійні історії та ділились своїми досвідами.

Перед обідом та після нього підлітки відвідували майстер-класи. Так, вони займались малюванням та стрінг артом, ліпленням з солоного тіста й розмальовуванням пряників, опановували навички зі скелелазіння, вивчали англійську мову. Поміж іншим, учасники команди волонтерів «Відчайдушні», пастор Анатолій Капітан та пастор, психолог Андрій Конашук, говорили з табірчанами про наслідки війни, роботу з постраждалими цивільними й військовими та надання психологічної допомоги.

Перед вечерею для підлітків готували загальнотабірні ігри. Під час них вони могли побігати, виконати цікаві й непрості завдання, вибороти бали для своїх команд й проявити свою креативність.

Завершувався день загальною зустріччю в актовому залі. Це був найулюбленіший час для табірчан. Веселі відео дня, представлення виконаних командами завдань, інтерактиви та, звичайно ж, пошта, яку діти писали одне одному й кидали в приготовану коробочку, – все створювало незабутню атмосферу. Далі учасники знову співали християнських пісень й разом з духовним наставником, Владиславом Берецкі, роздумували над уроками з життя звичайних людей, що змінили світ. Після невеликого снеку, перед відбоєм, всі знов збирались у залі для спільного перегляду кіно.

Організатори табору висловлюють щиру подяку всім, хто був дотичний до проведення табору: оновленій молодій команді, батькам, які дозволили дітям побувати на зимовому за’їзді, підліткам, за виявлену довіру й активну участь. Вдячність також тим особам, які зробили свій внесок спонсорством, закупівлею продуктів та інвентарю. Подяка кухарям, які готували смачні страви й адміністрації приватного ліцею «Щасливе місто» за надані приміщення і можливість провести зимовий табір на території навчального закладу.


*LETTS – з англ. Lift eyes to the sky – Підніми очі до неба

Владислав Берецкі

Фото: Михайло Староста, Іван Щербан, Оскар Воробець

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.