Серія євангельських ініціатив розпочалась у Камінь – Каширському

Серія євангельських ініціатив розпочалась у Камінь – Каширському

Діяльність адвентистської церкви у місті Камінь – Каширський у 2024 році розпочалась із ряду євангельських ініціатив. Серед них – денний дитячий табір «Krok», дослідження Біблії та духовно-пізнавальна програма «Перемога в інформаційній війні».

Цьогоріч денний дитячий табір «Krok» проводитиметься двічі на рік. Перший заїзд пройшов з 8 по 10 січня та мав назву «Різдвяна картина». До 50 дітей мали змогу відвідати табір і дізнатися про народження й перші роки життя Спасителя. Також діти грали в ігри, відвідували майстер-класи, арттерапію та приємно проводили час з однолітками.

Значною частиною табірної команди є віряни місцевої громади. Саме вони прикрасили приміщення, готували їжу, турбувалися про дітей та проводили з ними заняття. Активну участь  брала молодь громад Камінь-Каширського та Раків лісу, вміло взаємодіючи з дітьми. Окрема подяка молодим людям громади Пожарки за їхню допомогу у проведенні цього табору.

Наступна ініціатива громади, тижневий курс зустрічей з вивчення Біблії, була запланована ще минулого року. Та через незавершені ремонтні роботи було вирішено розпочати проєкт у 2024 році. Хоча ні основний зал, ні фоє чи інші приміщення не були повністю готові до приймання гостей, одну з кімнат віряни обладнали максимально комфортно.

До третього євангельського заходу, духовно-пізнавальної програми, церква готувалася також завчасно. Так, 11 та 12 січня у місті та околицях було розповсюджено запрошення. Особлива подяка молоді міста Вараш, котрі приїхали й допомогли у цій важливій справі.

Спікер програми «Перемога в інформаційній війні», яка тривала з 13 по 20 січня, Віталій Мелесь викривав різні фейки, котрі сьогодні є у християнстві. Щовечора він викладав базисні принципи Біблії про те коли і як розпочалась війна між добром та злом, який її фінал, чому Біблія одна, а релігій багато, хто зацікавлений у відсутності миру у світі, сім’ях та житті людини.

Одночасно захід проводився і в селі Залісся. Тут населення не таке відкрите до біблійної істини. Вірянка адвентистської церкви, Василина Дмитрук вже не один рік молиться про те, щоб у її рідному селі було проголошено Євангеліє. Та спротив односільчан не дозволяв проводити активну діяльність, тож попередні проєкти довелось припинити. Цьогоріч зустрічі відбувалися у місцевому кафе. Та вже третього дня через низьку відвідуваність програму було скасовано. Трьох постійних відвідувачів всі наступні вечори віряни привозили до Каменя – Каширського.

Загалом цей захід у місті відвідала 41 особа, не враховуючи адвентистів з міста й околиці. Вечори складалися з трьох частин. Спочатку проводився розіграш подарунків та книг. Далі присутні об’єднувались у молитви за Україну, військових, постраждалих. Опісля Віталій Мелесь розкривав чергову тему зі Слова Божого. В іншому приміщенні Олена Данилюк займалася з дітьми. Позитивне враження на аудиторію справили музичні твори у виконанні молодіжних гуртів, а також солістів Михайла Іващенка та Володимира Бобильва.

Завершувалися вечірні зустрічі спілкуванням за чашкою чаю. В такій атмосфері присутні могли поставити запитання спікеру та поділитися своїми переживаннями.

Останнього дня зі сцени було зроблено заклик до хрещення. Три людини, двоє з них із Залісся, виявили бажання охреститися. З тими ж, хто виявив бажання далі досліджувати Біблію заняття проводитимуться щоп’ятниці у Заліссі, а також у п’ятницю й суботу у Камінь-Каширському.

Сергій Шпак

Фото: Софія Данилюк

 

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.