Ретрит для жінок був організований на базі центру оздоровлення та відпочинку «Барвінок»

Ретрит для жінок був організований на базі центру оздоровлення та відпочинку «Барвінок»

Ретрит для жінок на заході України проходив з 9 по 12 травня на базі центру оздоровлення та відпочинку «Барвінок», що у Львівській області. Захід відвідали 33 учасниці.

Ретрит відбувався з ініціативи відділу жіночого служіння адвентистської церкви в Україні. Його організаторами були Андрій та Оксана Терещук.  Щоденна програма складалася з тренінгів, семінарів, арттерапії та часу для спілкування. Крім того, учасниці проходили цікавий квест, який складався з шести локацій, кожна з яких стосувалася певної сфери життя жінки. До прикладу мир, зцілення і т.д.

Під час арттерапії жінки малювали свої емоції. Спочатку зображали негативні, а потім переходили до позитивних. Називаючи їх та даючи їм визначення. Вони проєктували свій емоційний стан й намагалися визначити кроки для його покращення.

Для проведення семінарів були запрошені спікери. Ірина Бегас, керівник відділу жіночого служіння в Україні та психологи Ольга Ващиніна й Олена Єрьоміна  розкривали теми піклування жінки про себе, її духовне наповнення, служіння ближнім. На завершальній зустрічі були сформовані плани служіння в громадах та населених пунктах, де проживають учасниці.

Ретрит був необхідним, адже в наявних умовах жінки часто перевантажені емоційно, інформаційно, побутово. Вони переживають за своє майбутнє та своїх сімей, турбуються про дітей і чоловіків, тож подібний відпочинок є необхідним ковтком свіжого повітря серед постійного напруження.

Оксана Терещук

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.