Унікальний медичний проєкт «Одне Тіло, Одна місія» за ініціативою клініки «Ангелія» розпочав свою діяльність

Унікальний медичний проєкт «Одне Тіло, Одна місія» за ініціативою клініки «Ангелія» розпочав свою діяльність

Медичне християнське ком’юніті (спільнота) “Одне Тіло, Одна Місія” створене для об’єднання молодих медиків, які поділяють християнські цінності, та прагнуть до зцілення та підтримки ближніх. Основна мета нашого ком’юніті полягає у створенні середовища, в якому кожен учасник відчуває себе частиною єдиного тіла Христа, діючи в рамках єдиної місії — служити іншим через медичну практику, поєднану з духовною підтримкою.

Автором та ініціатором проєкту виступив Юрій Бондаренко, а сама спільнота позиціонує себе як проєкт клініки “Angelia” за підтримки Генеральної конференції Церкви адвентистів сьомого дня. Ідея виникла через відсутність в Україні єдиної адвентистської платформи для лікарів, в рамках якої вони могли обмінюватися досвідом, отримувати духовну підтримку від колег та відновлювати свої сили. Ми також помітили велику потребу в підтримці студентів-медиків з боку професійних лікарів, які вже пройшли цей непростий шлях. Відповідно, проєкт спрямований на об’єднання медичної спільноти, надання їм духовної та професійної допомоги, а також створення середовища для розвитку і становлення лікарів християн.

“Одне Тіло, Одна Місія” — це місце, де кожен медик знаходить натхнення та силу для своєї місії зцілення, об’єднуючи професійні знання з духовними цінностями, щоб приносити світло та надію у цей світ. Ми пропонуємо комплексну підтримку:

  1. Фізичну та духовну допомогу колегам, керуючись принципами милосердя, співчуття та любові.
  2. Турботу про емоційне та ментальне здоров’ялікарів.
  3. Професійний розвиток. Він полягає у сприянні постійному навчанню та обміну досвідом серед молодих медиків, організації освітніх заходів, семінарів та тренінгів з метою підвищення кваліфікації та розвитку професійних навичок.
  4. Духовне зростання. Сюди входить підтримка духовного розвитку членів ком’юніті, сприяння втіленню християнських цінностей у повсякденну медичну практику через спільні дискусії, тематичні зустрічі та молитви.
  5. Менторство та наставництво. Створення програм менторства, під час яких досвідчені медики допомагатимуть молодим фахівцям знаходити свій шлях у професії, надаючи підтримку та поради.

Наразі проєкт має часові рамки. Проте ми впевнені, що він дасть великий поштовх для розвитку спільноти у майбутньому.

Щодо географії проєкту, то цільовою аудиторією є лікарі України. В першу чергу населені пункти, в яких є медичні навчальні заклади. Оскільки не всі матимуть змогу бути присутніми на зустрічах офлайн з причин віддаленості міст чи виїзду за кордон, ми плануємо транслювати у соціальних мережах зустрічі інформаційного характеру. Долучатися до ком’юніті можуть студенти-медики, а також як молоді, так і досвідчені лікарі.

Окрім цього плануються зустрічі в різних містах з метою залучення нових учасників та вирішення базових потреб, виявлених на основі опитування, проведеного під час реєстрації. Таким чином надалі заходи будуть орієнтуватися на запити учасників.

Міріам Тихоновська, керівник проєкту «Одне Тіло, Одна Міся»

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.