Походи згуртовують та привчають до командної роботи

Походи згуртовують та привчають до командної роботи

Молодь Закарпаття 19 травня вирушила в триденний похід, який пролягав через Боржавський хребет. У ньому взяло участь 15 молодих людей віком від 15 років.

Першого дня учасники походу вирушили зі Сваляви й подолали близько 20 кілометрів за 8 годин. Другого дня, попри дощ й бурю, пройшли майже 18 кілометрів. Останнього, третього дня, 21 травня, вони піднялися на гору Стій, висота якої 1682 метр. Це була найскладніша частина маршруту, особливо з урахуванням відсутності на висоті води, — вище 700 метрів її не було. Тож молоді довелося регулярно спускатися за водою.

Походи загартовують, привчають до командної роботи. Оскільки людей небагато, у кожного є частина відповідальності за групу, необхідно знайти воду, розвести багаття, встановити намети, зібрати дрова і т.д. До прикладу, в цьому поході була дівчина з Хмельниччини, яка наполягала на тому, що буде носити воду, за якою, між іншим, необхідно було спускатися понад 400 метрів по схилу в 60 градусів. Та найбільша насолода в розумінні того, що ти долаєш цей шлях, розв’язуєш проблеми й проходиш через певні випробування. А ранок після дощу, коли довкола безкраї ліси й чутно спів птахів, є просто незабутнім, — ділиться враженнями Анатолій Капітан.

Всього молодь пройшла понад 50 кілометрів. Зазвичай подібний маршрут тривав до 5 днів, та цього разу вдалося його підкорити за 3 дні.

Анатолій Капітан

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.