Міжконфесійна молитва за Україну була звершена у Львові

Міжконфесійна молитва за Україну була звершена у Львові

На честь святкування дня Української Державності 15 липня у Львові відбулася міжконфесійна молитва за Україну. Загалом було присутньо близько 200 осіб.

На запрошення від Обласної військової адміністрації захід відвідали представники Православної церкви України, греко-католицької та римо-католицької церков, п’ятдесятників баптистів, адвентистів сьомого дня та мусульман. Лідери концесій проголошували традиційну для їхніх віросповідань молитву. Микола Рябенко, секретар адвентистської церкви на заході України прочитав Псалом 108, після чого звершив молитву за державу, воїнів, постраждалих.

Після завершення молитов настоятелів церков на присутніх чекала національно-патріотична частина за участю військового оркестру Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Міжконфесійні заходи мають ряд переваг. За словами Миколи Рябенка, це чудова можливість і перевага, отримати запрошення від ОВА:

По-перше, це показник поваги й ознака того, що у нашій країні зважають на людей, котрі мають різні релігійні переконання. По-друге, цей захід показує загальне прагнення церков до миру. По-третє, подібні формати створюють можливість для комунікації з лідерами інших церков. Так, до прикладу, імам Вадим Жумабеков дізнався, що я виріс у Таджикистані й запропонував зустрітися та поспілкуватися. За його словами, наші конфесії близькі, адже віряни ісламу та адвентистської церкви не вживають алкоголю, дотримуються кашруту й люблять Бога.

Подібні заходи є надзвичайно актуальними, особливо в умовах війни, коли люди втрачають надію, перебувають у страхові й невизначеності стосовно майбутнього. Віра в Бога, молитва про визволення й порятунок однозначно стають у пригоді й допомагають долати скрутні часи.

Микола Рябенко, Владислав Берецкі

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.