Духовно-оздоровча програма на базі санаторію «Барвінок» завершилася хрещенням чотирьох осіб

Духовно-оздоровча програма на базі санаторію «Барвінок» завершилася хрещенням чотирьох осіб

Десятиденна духовно-оздоровча програма «Дивовижні факти із загублених міст давнини» проходила з 22 липня по 1 серпня на базі відпочинку “Барвінок. Всього було присутньо 70 осіб. Вони досліджували Слово Боже, зміцнювали своє здоров’я, а четверо з них на завершення охрестилися.

Організатором та ведучим даної програми був Віталій Мелесь, керівник відділу адвентистської місії на заході України. Головний спікер, Олександр Антонюк, окрім цікавих та пізнавальних історичних тем підготував віртуальний тур по загублених містах древнього світу, котрі згадуються на сторінках Біблії. В цьому йому допомагали пастори Микола Станкевич, Микола Борсуков Микола Косар та Роман Шуляк, який також щоранку ділився з присутніми порадами стосовно здорового способу життя. Вплив духовної частини посилювався завдяки чудовим музичним номерам у виконанні Михайла Іващенка, Каріни Карпук, Миколи Станкевича та Оксана Кречко, а також чарівній скрипці Людмили Приходської.

На програму разом з батьками приїхали їхні діти, яких разом налічувалося 20. Для них заняття проводили Вікторія та Тимофій і щоденно говорили про якусь рису характеру Бога, до прикладу, любов, прощення, милосердя. Не обминули стороною і теми про Бога як Творця, Спасителя, Царя.

У суботу 27 липня було урочисте суботнє богослужіння, на яке завітали віряни з громади міста Ходорів та представники адміністрації адвентистської церкви на заході України Микола Рябенко, секретар, Віктор Власюк, заступник президента, Андрій Терещук, секретар пасторської асоціації та Олександр Московчук, обласний пастор Львівської області.

Персонал «Барвінку» дбайливо проводив ранкові зарядки, масажі, водні та інші процедури. Задоволеними відпочивальники залишися і смачними стравами, які їм щоденно пропонували кухарі. Щоправда, єдиною неприємною подією став вірус грипу, який підхопила значна частина присутніх, у тому числі й сім’я Антонюків.

Проте, не зважаючи на усі перешкоди, наприкінці програми, 31 липня, четверо осіб охрестилися. Влад, молодий активний юнак з Ківерців, їхав на програму з твердим рішенням охреститися.  Його мама Адвентистка, а тато військовий, який особисто зміг бути присутнім на такій знаковій події для їхньої родини.

Богдан з села Прикладники вирішив наслідувати приклад своєї мами. Яка минулого заїзду охрестилася на «Барвінку». Хоча його тривалий час супроводжували сумніви, рішення охреститися принесло хлопцеві мир і радість.

Лариса з Тячева до програми час від часу відвідувала місцеву церкву, але понад 40 років не могла кинути палити. Перебуваючи на «Барвінку» вона з Божою допомогою змогла відмовитися від цієї шкідливої звички й вирішила не зволікати з хрещенням.

Олександр зі Львова ніколи раніше не відвідував адвентистську церкву. Але дружина його родича, який служить пресвітером в адвентистській церкві, запропонувала йому останнього дня реєстрації відвідати програму. Щобільше, саме там він неочікувано для неї прийняв рішення охреститися. Уже в наступну суботу після програми він вперше переступив поріг дому молитви у Львові.

Багато з тих, які слухали Слово Боже протягом цих десятьох днів, виявили бажання продовжити дослідження Біблії. В майбутньому з Божою допомогою вони також хочуть долучитися до Божої церкви.

Галина Мелесь

Фото: Юрій Поліщук

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.