П’ятеро осіб охрестилося у Сваляві на Закарпатті

П’ятеро осіб охрестилося у Сваляві на Закарпатті

У місті Свалява Закарпатської області відбулося хрещення п’ятьох осіб з трьох населених пунктів.

Хрещення відбулося 17 серпня й об’єднало людей з Мукачева, Сваляви, Торуня.

Пан Іван, тесть пастора Анатолія Капітана, вже понад 2 роки планував охреститися. Його дружина та дві доньки також є вірянками адвентистської церкви. Проте з різних причин рішення відкладалось. Останнім поштовхом став нещодавній діагноз — лімфома. Іван, вже протягом тривалого часу роздумуючи про хрещення, вирішив не зволікати, щоб не спізнитись з найважливішим рішенням. Він став парафіянином церкви у селі Торунь.

Пані Марія зі Сваляви пройшла цікавий шлях до Бога. Вона першою зі своєї родини запросила адвентистів до хати. З часом її чоловік, син та дочка охрестилися в адвентистській церкві, але вона ще вагалась. Та цьогоріч прийняла остаточне рішення. Таким чином Марія, котра першою зі своєї родини зустріла адвентистів, останньою долучилася до церкви.

Пані Ольга з початком війни переїхала з родиною до Мукачева. Її син та донька на той момент вже були вірянами адвентистської церкви. З часом і вона почала регулярно відвідувати богослужіння у третій мукачівській громаді. Якось пастор Анатолій Капітан з пресвітером Олександром Ганушаком запитали її про хрещення, на що вона відповіла, що не думала про це. Та того ж вечора подзвонила їм і сказала, що хоче охреститися.

Пан Йосип, брат Олександра Ганушака, пресвітера третьої мукачівської громади, раніше вже був вірянином адвентистської церкви, та з певних причин відійшов. Всі роки, проведені поза церквою, він відчував бажання повернутися й активно спілкувався з братом на біблійні теми. Минулого року лікарі сказали, що він проживе не більше місяць. Але, за його власним свідченням, те, що він живий вже понад рік — справжнє чудо Боже. Він мріяв про те, коли його спитають чи бажає він повернутися до церкви. Коли ж, нарешті, він почув заклик, то відгукнувся не роздумуючи.

Пан Євген з Сєверодонецька з початку війни переїхав на Закарпаття. Він почав відвідувати богослужіння у Сваляві й виявив бажання долучитися до церкви. Громада, дізнавшись про його рішення, відгукнулася і підтримала його.

Владислав Берецкі

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.