Проповідь для богослужіння посвячення 19 квітня 2014 «Знайомство з правдою, завдяки чиїсь турботі»

  Проповідь для богослужіння посвячення 19 квітня 2014 – субота «Знайомство  з  правдою, завдяки  чиїсь турботі» Тед Вільсон

Вступ

Понад 600 років тому німецький ювелір і гравер Іоганн Гутенберг використовував свої великі знання в галузі металургії для того, щоб винайти друкарський верстат з рухомою печаттю. Друкарський верстат Гутенберга названий найвизначнішим винаходом всіх часів, так як він зробив широко доступними знання та поширення ідей.

Першою книгою, надрукованою на верстаті Гутенберга, була Біблія, і з 180 надрукованих примірників, сьогодні збереглися тільки 49 задокументованих, часткових або повних примірників.

Ці Біблії цінуються так високо, що в 2012 році всього одна сторінка з Повторення Закону  була продана за 100 000 доларів.

Друковані видання також відіграли важливу роль у формуванні та зростанні Церкви Адвентистів сьомого дня. Такі газети як «Правда  для теперішнього часу» (пізніше «Адвентистський вісник»), трактати і брошури, книги та інша література допомагають поширювати   вістку трьох ангелів всюди.

Тоді як література відігравала важливу роль у нашій історії в минулому, у деяких може виникнути питання, чи є вона таким же ефективним способом досягнення людей і сьогодні.

1 . У пошуках змісту життя

Дозвольте розповісти вам історію Івана, який сам охарактеризував себе як «типовий новозеландець», який любив грати в футбол і проводити час з друзями. У 22 роки Джон вже був визнаним диктором радіо в Новій Зеландії, і все ж він відчував, що його життя не мало змісту.

Він згадав розмову зі своїм старшим братом, що відбулася  кілька років  раніше, про смерть, пекло, сповідь і десять заповідей. Обидва були здивовані, виявивши, що прийшли до одних і тих же висновків.

Його брат подумав, що Іван можливо захоче прочитати книгу, яка дала відповіді на деякі його питання, і запропонував йому «Велику боротьбу» ЕлленУайт.

Прочитавши вступ, Іван відклав книгу вбік і не став продовжувати її читати. Йому здавалося, що він намагається читати іноземною мовою. Через чотири роки Іван отримав ще одну книгу від свого брата – новий примірник «Великої боротьби». Але він і тепер  не хотів її читати.

Не знаходячи спокою, він поїхав до Лондона, а потім до Ірландії, переконаний в тому, що його віра оживе в цих місцях. Але після багатьох тижнів відвідування різних церков, Іван досить надивився всього в різних церквах.

Одного разу в неділю вранці, зупинившись посередині вулиці, він потряс пальцем в небо, заявивши: «Я більше ніколи не піду до церкви, поки Ти не покажеш мені правди!»

2 . Рішення

Після поверненню в Лондон, Іван виявив, що його чекає посилка. Вона була від його брата, і в ній була книга, яку Іван впізнав  – це була знову «Велика боротьба».

На цей раз Іван був готовий прочитати її і незабаром він був переконаний, що книга вчить правди, але він не був упевнений, чи готовий він прийняти цю правду. З дотриманням суботи на його кар’єрі диктора радіо можна поставити хрест. Він більше ніколи не гратиме в футбол, а футбол став його релігією. Що скажуть друзі та близькі ?

Переповнений почуттями, Іван уже було збирався кинути книгу кудись подалі, коли голос зупинив його: «Але це не змінить правду, а ти молився про те, щоб знати правду».

Тримаючи книгу в руках, Іван знав, що повинен прийняти рішення. Він згадав вірш з Біблії, який вивчив  давно: «Яка ж користь людині, що здобуде ввесь світ, але душу свою занапастить?» (Марк. 8:36) .

«Якщо зараз я виберу правду  і буду жити по ній, – міркував Іван, – я знайду спасіння . Якщо я залишуся прив’язаним до минулого, я свідомо відкину порятунок».

Приймаючи  найважливіше рішення у своєму житті, Іван вирішив прийняти Ісуса і правду, відкриту Ним, віддаючи майбутнє в Божі  руки.

3 . Розмірковуючи про істину і зміст життя

Зараз як диктор/режисер телевізійної програми «Так написано», Іван Бредшо розмірковує над величезним впливом, який ця книга справила на його життя: «Я шукав істину і зміст життя  і «Велика боротьба» навчила мене, як познайомитися  з вірою, як знайти доктринальне пояснення, як мати наповнену змістом  віру в Бога, і як зробити Біблію путівником свого життя і постійно покладатися  на Ісуса та Його істину».

Який прекрасний приклад того, як література, мовчки, однак потужно, проголошує трьохангельську вістку, і як Святий Дух використовує її, щоб переконати людей в правді. Я дякую Богові, що завдяки посвяченню  багатьох Адвентистів сьомого дня по всьому світу за останні два роки було поширено більше 140 мільйонів екземплярів цієї книги, яка змінює  життя .

Подяка Богові , що окрім цієї сильної книги, у нас є безліч іншої літератури, що виходить на багатьох мовах в 63 видавництвах по всьому світу – це книги, журнали, брошури – які можуть допомогти змінити життя своєю «мовчазною проповіддю».

4 . Інші методи

Крім друкованих матеріалів у минулому столітті Адвентисти сьомого дня першими використовували радіо, телебачення і супутниковий євангелізм для того, щоб донести світові Божу вістку останнього часу.

За допомогою інтернету і веб-сторінок, таких як egwritings.org, і завантажених електронних публікацій та ресурсних матеріалів, доступних через адвентистські видавництва, друковані сторінки правди  розлетілися по всьому світу з великою швидкістю.

Але якими б чудовими і важливими були ці новітні методи євангелізації, чи залишилося все ще місце для друкованих матеріалів?

Еллен Уайт писала: «Книги, що виходять з наших видавництв, повинні готувати народ до зустрічі з Богом. По всьому світу їм треба здійснювати ту ж роботу, що була пророблена Іваном Хрестителем … На противагу неправдивим вченням свого часу істина в її викладенні поставала перед людьми, як щось вічне і певне… Ту ж саму вістку, через книги наших видавництв, треба звіщати світу сьогодні… і значною мірою саме через наші видавництва повинна бути здійснена робота «іншого ангела» з 18 розділу Об’явлення, 1 вірш , який сходить з неба з силою великою і освітлює землю своєю славою». (Вісники надії, Е. Уайт)

5 . Співпрацюючи з небесами

Яку перевагу – співпрацювати з небесними істотами, відкриваючи світло цьому  світові, ділячись Божою важливою вісткою для останнього часу за допомогою «мовчазної проповіді» книг, журналів, брошур та інших друкованих матеріалів!

Є робота, яку може зробити кожен член Церкви. Уявіть собі, що б сталося, якби кожен місяць кожен з більш ніж 17 мільйонів членів Церкви Адвентистів сьомого дня, дарував хоча б одну книгу другові, сусідові, колезі, родичу, – уявіть, у скількох би людей у світі з’явилася б можливість дізнатися правду  такою, яка вона є в Ісусі! Уявіть, якою буде радість зустрітися з цими людьми на небесах і почути їх подяку за те, що ви поділилися з ними істиною.

Еллен Уайт пише: «Скоро Бог зробить для нас великі справи, якщо ми в смиренні і з вірою припадемо до Його ніг … За один день навернуться більше тисячі чоловік, більшість з яких прийшли до своїх переконань завдяки читанню наших публікацій». (Вісники надії , Е. Уайт )

6 . Посвячена  кишеня

Але як вони прочитають наші видання , якщо ніколи не отримають їх? Дозвольте мені спонукати вас мати « посвячену  кишеню» або сумочку або портфель або рюкзак – те, що ви завжди маєте при собі, – куди ви можете покласти кілька книг зі словами життя для того, щоб поділитися з тими, кого Господь посилає вам назустріч у цей день.

Я завжди ношу в своєму портфелі якусь літературу, щоб можна було при нагоді поділитися своєю вірою. Ви також можете закликати свою церкву розмістити у фойє молитовного будинку стіл, полку, на якій нашим відвідувачам завжди можна буде взяти безкоштовні книги і матеріали.

7 . Євангельська ініціатива «Принеси надію в кожен дім» в дії

«Принеси надію в кожен дім» – це євангельська ініціатива Церкви у всіх світових дивізіонах нашої Церкви. Вона грунтується на ідеї, щоб члени Церкви завжди, куди б вони не йшли, мали при собі адвентистські книги, брошури, книги і продавали, або дарували їх безкоштовно при кожній можливості.

 Під девізом «Принеси надію в кожен дім», в Канаді, в одній з громад, була проведена акція, учасники якої роздали мешканцям міста понад 6000 місіонерських книг.

Під час поширення брошур в місцевому універмазі, один брат  із Церкви   зустрів  чоловіка на ім’я Михайло, який запитав його з якої він Церкви. Він сказав Михайлові, що є членом Церкви Адвентистів сьомого дня і запросив його в Церкву для знайомства і спілкування зі своїми друзями.

Михайло погодився прийти. Після знайомства, спілкування та недовгої бесіди з групою адвентистів, Михайло попросив своїх нових друзів проходити з ним уроки з вивчення Біблії.

Простий спосіб поширення Євангелія – ​​але який чудовий результат він приніс!

Висновок

Я вірю, що Ісус скоро прийде. Ми, безсумнівно, можемо бачити ознаки цього навколо нас. Церква Адвентистів сьомого дня не просто ще одна релігійна деномінація  –  це народжений Небом рух з особливим призначенням .

«Особливої ​​місією Адвентистів сьомого дня є нести світло світові і стояти на сторожі істини, – читаємо ми в «Свідоцтва для Церкви», том 9 .

Нам було довірене останнє застереження до  світу, що гине. Слово Боже освітлює Адвентистів своїм чудовим світлом. Господь доручив нам саму почесну місію – проповідувати світу вістки першого, другого і третього ангелів. І немає більш важливої ​​роботи, ніж ця. Адвентисти не мають права займати свою увагу чимось іншим».

Наша вістка, – це вістка про життя і смерть. Ми можемо тільки у вічності дізнатися, як книга, подарована комусь, хто шукав світло, змінила його життя.

І сьогодні, в цю особливу суботу, приєднуючись до адвентистів по всьому світу, ми можемо взяти місіонерські книги і піти до людей, запропонувавши їм вістку надії про Живого  Бога-Творця і Спасителя нашого Ісуса Христа.

Хай супроводжує нас всіх Дух Святий і добрі ангели!

              «Принесіть надію в кожен дім!»

Тед Вільсон, президент Генеральної Конференції Церкви Адвентистів Cьомого дня.

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.