Адвентистів Львова відвідали шановні люди та були вражені

Адвентистів Львова  відвідали шановні люди та були вражені

25 лютого цього року на запрошення керівника Західної конференції Церкви Адвентистів Сьомого дня (АСД) Василя Чопика місто Львів відвідав міський голова Дубно Антонюк Василь Михайлович. Основна мета його приїзду більше познайомитись з церквою Адвентистів і особливо з роботою школи при церкві. Адже депутати міської ради міста Дубно виділили землю для будівництва приватної християнської школи в Дубно і дуже важливо побачити як функціонують християнські школи в інших містах.

Разом з тим цікаво побачити як функціонує церква Адвентистів не тільки в районних містах, до якого відноситься місто Дубно, але і у великих обласних центрах. Під час поїздки Василя Михайловича, його супроводжували пастор церкви АСД  міста Дубно Староста Михайло а також депутат міської ради Микола Антонович Пилипчук.

Тому перше, що зробили гості, коли приїхали у Львів, вони відвідали школу. У Львові християнська школа вже існує більше десяти років. За цей час школа отримала ліцензію на повний цикл навчання з першого  по одинадцятий клас. І основна проблема, з якою сьогодні зустрічається школа це брак приміщень для розвитку школи. Але будь який початок, він завжди важкий і потребує вкладення коштів і керівництво школи має надію, що з Божою допомогою вони зможуть пройти цей шлях і будуть побудовані нові приміщення. Тому коли гості заходили в класи учні школи радо вітали їх. А розмова з директором школи та викладачами допомогла зрозуміти гостям особливості  та переваги процесу навчання в християнських школах. Що цікаво, пізніше учні школи на перерві ділились між собою важливою інформацією: «А в нас на уроці був мер міста Дубно», і всі були раді цій новині.

Пізніше гості відвідали Західний медіа центр каналу «Надія», де познайомились з роботою цього закладу і було дано інтерв’ю  для випуску новин.

 Особливою була зустріч гостей з міста Дубно в Біблійному товаристві, яке знаходиться поруч з церквою Адвентистів Сьомого Дня. Гості в розмові з Жукалюком Миколою багато дізнались про новий переклад Біблії на українську мову, як проходить сам процес перекладу, в чому основна суть перекладу Біблії на сучасну українську мову. Ми читачі, беручи в руки Біблію часто навіть не уявляємо собі скільки людей було задіяні до цієї роботи, скільки наполегливої праці було вкладено, щоб ми могли вільно читати Слово Боже на своїй рідній мові. Також в Біблійному товаристві Василь Михайлович долучився до написання рукописної Біблії. З його слів, це для нього і велика честь бути учасником написання цієї історичної книги, яка потім буде зберігатись в історичному музеї, але також має велике духовне значення, а саме переписувати Слово Боже своєю рукою. На цій зустрічі було також піднято питання про можливість встановлення пам’ятного знаку присвяченому святій книзі Біблії вмісті Дубно, а також про надання можливості долучитись до написання рукописної Біблії всіх бажаючих жителів міста Дубно Керівник Західного центру Біблійного товариства розказав про його історію, а також про сучасну діяльність як Біблійного товариства в Україні, а також діяльність біблійних товариств в цілому світі. Далі в приміщенні Біблійного товариства відбувся святковий обід. Так співпало, що в цей день директор Західного регіонального центру Войтович Віталій Васильович відзначав свій день народження, тому обід був особливий і всі щиро вітали керівника цієї установи.

В своїй поїздці гості відвідали також Першу та Другу церкви Адвентистів сьомого дня у Львові і були вражені від побаченого, а саме, тим служінням яке здійснюють члени церкви в місті Львові.

Коли гості приходили в ту чи іншу установу, на пам’ять про себе вони залишали невеличкі подарунки, а саме: горнятко з емблемою міста Дубно, буклет про місто, а також особливу коробку цукерок, під назвою «Дубенський замок», які виготовлені в Дубно.

Коли гості від’їжджали, то Василь Михайлович сказав: «Ми потратили цілий день на поїздку у Львів. Але я вважаю, що це недаремно потрачений час. Я ще більше дізнався про життя різних релігійних організацій в Україні, про що дуже мало говориться на телеканалах. Хоча в нашій країні церква відділена від держави але є моменти, коли церква та держава мають один напрямок і одну мету – служити людям. І в цьому служінні ми можемо об’єднати свої зусилля для того, щоб життя людей в нашій рідній країні ставало все кращим і щасливішим». А керівник Західної конференції церкви АСД Чопик Василь пообіцяв сприяти в придбані інвалідних візків для потребуючих жителів міста Дубно.

Галина Гутей , керівник відділу інформації Львів-1

 

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.