Пройшов затишний сімейний вечір в громаді м.Любомля

Пройшов затишний сімейний вечір в громаді м.Любомля

12 вересня у невеличкій громаді міста Любомля пройшов сімейний вечір. І хоч не всі змогли бути присутніми, але знайшлися ті, хто залишив всі свої буденні справи і прийшли. «Я дуже хвилювалась, як все пройде. Як провести вечір, щоб всім було цікаво», – ділиться своїми враженнями керівник  сімейного служіння місцевої громади Катерина Цюкевич.

І ось цей  вечір настав,  та  ті хто прийшли були  якісь сумні, заклопотані. Але дія Святого Духа зробили свою працю у серцях чоловіків та жінок,- адже лунала проповідь про сімейні стосунки.

Дуже всіх вразила одна  надрукована життєва історія від імені зятя. Чоловік розповідав, що  коли померла  його теща , то прийшлося  до себе забрати тестя, а  ще й улюблену собаку померлої тещі.  Пес був смердючий, злий і незадоволений. Так як місця було багато у будинку,  то помістилися усі.   Собака був  агресивний  і весь час кусав дітей,  через  це дітям приходилось  завжди бути вдягненими в штанах та куртках, щоб він не зміг їх вкусити.  Але одного дня пес зовсім оскаженів, згодом виявилось, що  він потребував  перукарських послуг, адже  щороку влітку його  підстригали.  Чоловік об’їздив усі перукарні, пропонував великі гроші, але так як собака був дуже злий, ніякий  перукар не хотів брати його на стрижку. Але в одному салоні  назустріч їм вийшла маленька худенька дівчина. Не встиг чоловік відкрити рота, як вона погодилася взяти пса. Домовившись о котрій годині заїхати за ним, чоловік повернувся і побачив дивовижну картину. На столі стояв шикарний пес в якого в цей час зістригали шерсть на лапах.  Як тільки пес кинув косий погляд на  господаря, той  відразу впізнав, що це той самий незадоволений пес.  Побачивши, що за собакою приїхали, дівчина покликала хазяїна підійти ближче і показала йому як чистити зуби собаці. Збентежений цією ситуацією, у  чоловіка прийшов мороз по шкірі.  Ще й зуби чистити?!

І він розповів дівчині про те, яким чином цей пес живе з ними. А також про те, що він виробляє… Уважно вислухавши,  вона дала пораду – поговорити з собакою, як з людиною та пояснити, що хазяйка його померла. І пояснила, що пес робив шкоду лише по тій причині, бо думав, що його викрали з дому.

 Чоловік подякував молодій дівчині, взяв собаку і поїхав в ту місцевість де колись  жила його теща.  Пес забіг у  хату, покрутився, відчув запах нежитлового приміщення і вибіг на подвір’я. Потім вони разом поїхали на кладовище і там пес поклав морду на могилу свої колишньої хазяйки і почав жалібно скулити.  Чоловік спостерігав за собакою, котрий плакав, як людина. Після цього вони разом сіли у машину і вирушили додому. На порозі їх зустрічали діти, дружина та тесть, – які не відразу впізнали собаку. Після довгої паузи і пояснення таких змін, син не витримав і запитав: «Тато, де знаходиться та дівчина, у якій перукарні?» «Для чого тобі сину? – запитав його батько. «Я хочу на ній одружитися. Якщо вона знайшла підхід до смердючого та злого пса,  то вона й до мене знайде підхід».

Почувши цю історію, присутні замислилися. І дійсно кожен з нас може  допомогти один одному змінитися у кращу сторону.  Після духовних роздумів був проведений конкурс між чоловіками та дружинами. Зі слів лідера сімейного служіння Катерини Цюкевич, усі були щасливі і задоволені.  В кінці всі отримали  особливі цікаві подарунки: брелки  з сімейними фото, а також  правила для сім’ї у гарно оформлених рамках.  Об’єднавшись у  молитви до Бога за зміцнення стосунків у сім’ї та в громаді,  присутні продовжили своє спілкування за чашечкою запашного чаю.  Ніхто не хотів розходитися, а тому домовилися хоча б раз у квартал проводити таке служіння.

Запитувала та записала Олена Рябенко зі слів керівника Сімейного Відділу м. Любомль Катерини Цюкевич

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.