ГО “Зірка надії” бере участь у підготовці мобільного медичного кабінету

ГО “Зірка надії” бере участь у підготовці мобільного медичного кабінету

ГО “Зірка надії” з перших днів війни підтримує сімʼї військових, приділяючи особливу увагу дітям. Разом з нашими партнерами вдалося організувати виставки робіт дітей з Бучі, Костянтинівки, Покровська, Харкова. Їхні вироби відправляються на передову, щоб трохи потішити й підняти дух військових.

Також діти відвідують гарнізонний госпіталь, де вже знайшли щирих друзів серед військових, які перебувають там через отримані травми чи на час відновлення після полону. Нерідко, чуючи дитячі пісні та молитви, відчуваючи щирі обійми, сльози виступають на очах воїнів.

За час повномасштабної війни, щоденно допомагаючи як військовим, так і переселенцям, ГО “Зірка надії” увійшла до 9 найактивніших громадських організацій міста Луцька й була відмічена у проєкті “Я частина перемоги”, в рамках якого одна зі сторінок календаря присвячена “Зірці надії”. Один з таких календарів ми вручили президенту Західної Конференції Церкви адвентистів сьомого дня Василю Чопику.

З церквою нас поєднують базові принципи та місія, – підтримка людей, постраждалих в наслідок війни чи втрати близьких, – яка звершується в соціальній, громадській та духовній сферах.

Валентин Шабунін з військовими

Хочеться навести приклад людини, завдяки якій у нас є змога  допомагати ще одним шляхом – відправляти автівки нашим військовим. Валентин Шабунін, втративши можливість ходити після ДТП, активно працює задля перемоги. Він ремонтує та оснащує автомобілі для військових. Останнє авто яким він займався було доставлене на Яворівський полігон. Такі люди мене мотивують, бо їхня віра – гарний приклад, що для Бога немає нічого неможливого. Але крім військових, Валентин переобладнує автомобілі й для людей з інвалідністю. З подібними досвідами ми маємо справу щоденно.

Проте, “Зірка надії” прагне до постійного розвитку та шукає нові способи допомоги тим, хто цього потребує. Саме тому ми спільно з нашими партнерами з медичного центру “Ескулап”, котрі займаються виготовленням протезів та ортопедичного взуття, працюємо над новим проєктом. Його мета – обладнати спеціальне авто у мобільний кабінет, в якому надаватимуться необхідні медичні послуги й допомога при реабілітації постраждалих внаслідок війни.

Багато наших військових потребують протезування

На останній зустрічі, присвяченій даному проєкту, було вирішено, що майбутній мобільний кабінет буде використовуватися і для того, щоб робити необхідні заміри для виготовлення протезів військовим та спеціального ортопедичного взуття й ортопедичних устілок, які виготовляються протягом пів години – це першочергове призначення кабінету. Також він не буде тривали час розміщуватися на одній локації, а транспортуватиметься в місця, де є нагальна потреба.

У зв’язку з цим хочемо звернутися до всіх небайдужих та охочих зробити свій внесок для купівлі та обладнання мобільного кабінету. Всі деталі ви зможете дізнатися за телефоном 0668868875 (Олександр Жаловага).

Олександр Жаловага

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.