Дитячий табір з верховою їздою та духовною програмою відбувся у Дубно

Дитячий табір з верховою їздою та духовною програмою відбувся у Дубно

У місті Дубно з 1 по 5 січня 2024 року проходив табір Sky Land. Локацією обрали дубенську громаду Церкви адвентистів сьомого дня. Тема цьогорічного зимового табору «В дорогу!». Взяли участь 25 дітей, восьмеро з яких не з адвентистських сімей.

Табір у місті Дубно щороку проходить у січні, адже діти перебувають на канікулах. Тепер команда складалась із 12 осіб. Серед них є досвічені люди, а також ті, хто вперше на такому проєкті.

«Одна з особливостей нашого табору полягає у тому, що, готуючись, ми молимось за дітей, яких Бог нам довірить, а також за команду, яку Він нам приготував. Кожен табір – це особливий досвід й незабутня атмосфера. Ми хотіли дати можливість хоча б декільком дітям відвідати табір безкоштовно. Бог допоміг нам і тут. Завдяки жертовності наших вірян, які перебувають за кордоном з початку війни, п’ятеро дітей змогли не оплачувати своє перебування тут», – зазначає Любава Черняк

Протягом чотирьох днів юні учасники досліджували історію Даниїла. Особливо те, як Бог реалізовував Свої плани в його житті, коли він опинився в палаці найвідомішого вавилонського царя Навуходоносора. У тій імперії особливу роль приділяли снам, тож подорож по книзі Даниїла почалась зі сну Навуходоносора про боввана, що символізує світові імперії та поглинання однієї світової держави наступницею.

Окрім дослідження Біблії табірчани займались цікавими майстер-класами. Вони виготовляли ароматичні свічки, малювали картини з використанням текстурної пасти, робили браслети дружби. Корисними були інтерактивні заняття з англійської мови. А особливим подарунком стала можливість спробувати верхову їзду на конях. Молодші діти їздили верхи на поні. Поїздка на племінну конеферму біля Дубно, де розводять спортивних коней, справила на учасників незабутнє враження.

«Метою літніх та зимових таборів є зосередження дітей на важливості особистих стосунків з Богом. Ми створюємо умови для дружнього, відкритого спілкування. Цьому сприяє й надзвичайно смачна кухня. Дітям подобається».

Дуже часто нові табірчани приїжджають саме тому, що почули позитивний відгук від своїх друзів чи родичів. Це допомагає і батькам ставати лояльнішими до церковної діяльності. Деякі віряни прийняли рішення охреститися й активно відвідують церкву саме завдяки тому, що колись були учасниками чи входили до команди табору.

Любава Черняк

Фото: Любава Черняк

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.