Практикум зі стратегічного планування діяльності церкви пройшов на заході України

Практикум зі стратегічного планування діяльності церкви пройшов на заході України

Навчання зі стратегічного планування діяльності церкви відбулися в трьох областях на заході України, Львівській 21 квітня, Закарпатській 12 травня й Волинській (спільно з Рівненською) 19 травня. Загалом в навчанні взяло участь біля 170 представників з адвентистських громад чотирьох областей.

На Львівщині головними спікерами були євангеліст Віталій Мелесь та керівник адвентистської місії в Україні Роман Проданюк. На Закарпатті й Волині разом з пастором Віталієм семінар проводили керівник адвентистської церкви на заході України Василь Чопик та його заступник Віктор Власюк відповідно.

Організатори поставили за мету представити 5 етапів стратегічного планування діяльності церкви, які можна проілюструвати необхідними роботами для отримання урожаю в землеробстві: підготовка, посів, зрощення, збір та збереження.

До підготовки можна віднести соціальне служіння церкви та будь-яку її діяльність, орієнтовану на задоволення потреб суспільства та його знайомство з церквою. Посів полягає у проведенні курсів з дослідження Біблії, розповсюдженні Євангелія через Інтернет, соціальні мережі й т.д. Під зрощенням мається на увазі духовне зростання людей, які зацікавилися біблійними принципами. Вони починають відвідувати богослужіння й тісніше контактувати з церквою. Збір урожаю, тобто долучення охочих до церкви шляхом хрещення, відбувається завдяки євангельським зустрічам, проєктам, біблійним курсам, які націлені на те, щоб допомогти людині прийняти рішення охреститися. Нарешті, збереження — це вся подальша робота місцевої церкви, особливо протягом двох років після того, як новонавернена людина охрестилася. Їй необхідно допомагати, підтримувати й давати можливості для активної участі в служінні.

Під час зустрічі учасники мали змогу попрактикуватися. Вони були об’єднані в групи по районах, так, що громади з яких вони приїхали знаходяться неподалік одна від одної. Тож їм необхідно було запропонувати орієнтовний план, яким чином всі 5 етапів можуть бути реалізованими в їхніх церквах.

Подібні зустрічі є надзвичайно важливими, адже вони допомагають розподілити відповідальність за служіння церкви між її вірянами. Адже згідно з Біблією, кожен християнин є священником, якому Бог доручив частину глобальної місії церкви, яка полягає у проповіді Євангелія.

Віталій Мелесь

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.