Дух пророцтва – подарунок від Бога для сучасної цекрви

Дух пророцтва – подарунок від Бога для сучасної цекрви

Кожна людина любить подарунки, бо вони приносять багато радісних емоцій. Найкращі подарунки здатні зробити ті, хто добре знає наші вподобання, потреби і бажання. Бог є Тим, Хто завжди робить нам найкращі сюрпризи. Окрім багатьох матеріальних речей, якими Він щоденно нас обдаровує, є духовні дари. Про них описано в 1 посланні апостола Павла до Коринтян 12:1, 28-31.

Духовні дари  завжди були притаманні дітям Божим. Як в минулому, так і сьогодні, а також і в майбутньому вони супроводжуватимуть учнів Христа, щоб вони могли виконувати справу, доручену Господом перед  Його вознесінням. Ще за життя Ісус обіцяв, що Святий Дух, як Утішитель прийде в Ім’я Його, щоб навчити кожного, хто прагне істини й дасть сили для виконання поставлених завдань. Це подарунок, який дається нам по добрій волі Отця.

 Духовні дари в часи ранньохристиянської церкви були необхідними і бажаними. Та чи актуальні вони в сучасному світі? Яка дія духовних дарів сьогодні? При співпраці зі Святим Духом вони:

  1. Обдаровують членів церкви всім необхідним для служіння людям
  2. Будують Тіло Христове у різних сферах служіння
  3. Заохочують до пізнання Бога, як Творця і Спасителя
  4. Приводять до єдності вчення та віри
  5. Розвивають духовну зрілість в Ісусі Христі

Пророцтво – це один із дарів Святого Духа. Цей дар – є відмінною ознакою Церкви останніх днів. Він проявився у служінні Елен Уайт, яка є Вісницею Божою. Сьогодні її праці продовжують залишатися авторитетним джерелом істини, які служать для церкви утіхою, керівництвом, наставництвом та докором з метою виправлення. У цих працях також чітко визначено, що Біблія є критерій для всякого досвіду та вчення. Часто Елен Уайт отримувала видіння про життя і діяльність конкретних людей. Господь доручав їй докоряти, застерігати та давати поради, аби людина мала можливість виправитися. «Я бачила,- пише вона,- що всім треба ретельно дослідити своє серце і життя, щоб перевірити, чи не припустилися вони тих  помилок, за які інші отримали зауваження, та чи не стосуються їх особисто ці попередження, які були дані іншим. Якщо це так, то вони повинні зрозуміти: поради й докори були дані для них особисто й вони повинні практично застосувати їх до себе, ніби вони були адресовані їм» (Свідоцтва для Церкви, том 5, ст. 660).

Починаючи з 1867 року Всесвітня Церква Адвентистів Сьомого Дня, на своїх ділових засіданнях, регулярно заявляла про віру в духовні дари, і особливо наголошувала на дарі пророцтва. Під час проведення п’ятдесят п’ятої сесії Генеральної конференції в червні 1990 року була представлена резолюція щодо Духа пророцтва: «Ми не тільки вдячні Богу за те, що Він подарував нам Священне Писання, а також за те, що в ці останні дні ми маємо прояв дару Духа пророцтва в житті і працях Елен Уайт. Її натхнені праці є безцінним даром для Церкви у всьому світі в різних сферах життя» (26 липня – 2 серпня 1990 р.).

Духовні дари покликанні будувати здорову та енергійну церкву. Там де ці дари діють належним чином, християни «вже більше не малі діти, які хитаються і захоплюються, всяким вітром вчення, людською підступністю, лукавством, що вводить в оману» (Ефесян 4:14).

Андрій Терещук

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.