Молодь – знаряддя в руках Бога

Молодь – знаряддя в руках Бога

18 січня на території Українського Гуманітарного Інституту (УГІ) м. Буча проводилися зустрічі для Адвентиських Студентських асоціацій України «Запалені вісткoYOU». На місце зустрічі прибули близько 80 активістів. Бог побудив серця молодих людей відвідати програму і благословляв чудовою погодою.

Молодь, об’єднана однією мрією, відвідувала надзвичайно цікаві, надихаючі семінари від різних спікерів. Наприклад, семінар від обласного молодіжного керівника Буковинської Конференції  Ігора Тимка – «Студентське служіння і місцева громада» – про те, як внести не студентське життя в громаду, а  громаду в студентське життя.

Семінар від Ярослава Черепина «Від мрії до мети» навчив студентів не просто мріяти, а ставитиціль і діяти, бо «мрія без цілі- марна трата часу, яка розчаровує життя» Також він розповів на ще одному семінарі «Інстаграм/Телеграм» як успішно вести сторінки в соціальних мережах. Олександр Коропець, молодіжний  керівник Західної конференції на семінарі «Інтеграція в студентські організації» розповідав, що при входженні в студентські ради молодіжні лідери повинні просувати ідею Служіння Адвентиських студентів (САС) серед молоді у своїх навчальних закладах. Олександр також ділився досвідом, як за допомогою різних видів спорту наповнити програму САС і таким чином залучати молодь до цього руху.

А з Євгеном Альохіним, молодіжним лідером Української Уніонній Конференції, студенти розглядали важливі складові у формуванні команди для різних проектів, також студенти на семінарі знайомилися і розповідали один одному досвіди зі свого життя.

Лекції від Семена Бикова «Молодіжні євангельські програми» були наповненні великою кількістю нових та цікавих ігор, щоб потім наповнювати ними молодіжні проекти; спікер навчав, як скласти публічний виступ, як аналізувати свої дії і роботу в команді.

Денис Буднік познайомив молодь із структурою САС, надихав нас власними духовними досвідами і розповів про етапи віри. «5 звичок духовного студента» – семінар, який проводив Денис Абубакіров, навчив нас таким правилам: 1. Благословляти і молитися за 3 людей протягом тижня; 2. Проводити свої прийоми їжі також з 3 людьми і спілкуватися з ними про Бога; 3. Раз на тиждень 1 годину присвятити читанню Біблії; 4. Чути голос Бога; 5. Проаналізувати, що протягом дня ти з Богом і де навпаки, опирався Йому; Денис ще проробив семінар «Як мати реальну студентську спільноту», де проводив з молоддю індуктивний метод вивчення Біблії. «Фандрайзінг» з Андрієм Скориною допоміг зрозуміти, що потрібно ставити вищі, неприземлені цілі, а також спікер розповів, де можна отримати фінансування для проектів.

На семінарі «Проміжна ланка» Олександр Ткаченко допоміг зрозуміти молоді, що людина зі світу не може відразу стати вірною Богу, це стається поступово. Олександр Ткаченко провів ще один семінар під назвою: «ABC або @#$*@», де пояснив, що потрібно цікавитися сучасними речами, щоб мати спільну мову з невіруючими друзями.

     Спікери зацікавлені були, щоб учасники САС почали, а головне активно продовжували цей рух у своїх громадах. Лідери надихали студентів любов’ю до Христа і до молоді.

Для кожної асоціації був виділений час для того, щоб молодь представила

себе і свої успіхи відносно цього служіння. Невід’ємною частиною були

знайомства і тепла, дружня атмосфера.

Впевнена, що кожен їхав до своїх громад з конкретними ідеями та планами, які будуть втілюватися в життя у різних містах України!

Елена Уайт у книзі “Вісті для молоді” написала такі слова: “У вас тільки

одна молодість: постарайтеся прожити її з користю як для себе, так і для

оточуючих…”

Приємно усвідомлювати те, що у нас є така велика підтримка і хороший Друг— Ісус, в Якому ми усі єдині.

Отож, молодь “запалилася” і надіюся, що цей вогник у серці палатиме завжди!

“Привчай юнака до дороги його, і він, як постаріється, не уступиться з

неї!” (Прип. 22:6)

      Нехай у вашому серці завжди лунають такі слова: «Слідуй за Ісусом! Виконуй Його місію! Змінюй світ!»

Манік Софія

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.