Вікторина, присвячена історії адвентистської церкви, відбулась у Мукачеві

Вікторина, присвячена історії адвентистської церкви, відбулась у Мукачеві

Унікальна дитяча вікторина «Еллен Уайт та перші адвентисти» відбулась у неділю 5 травня у громаді «Еммануїл» міста Мукачево. У ній взяли участь 70 дітей із Закарпатської області. Учасники на короткий час перенеслись у біблійні часи пророка Даниїла та споглядали основні віхи становлення адвентистського руху в ХІХ ст.

Адвентистська церква має цікаву й місцями непросту історію. Організатори поставили собі за мету познайомити дітей з нею, візуалізувати основні етапи формування церкви. У першу чергу завдяки максимальній інтерактивності вікторини, а також з допомогою інвентарю й костюмів ХІХ ст, які були виготовлені надзвичайно точно.

Загалом, на вікторині були представники з адвентистських громад Мукачева Ужгорода, Торуня, Ільниці.  Кожна команда готувалася протягом декількох місяців, опрацьовуючи спеціально підготовані посібники й ведучи записи у робочих зошитах. Також вони могли обрати тему, по якій розробляли мінівиставу й представляли на вікторині.

Бабуся з онуком, ведучі заходу, розглядали старі фотографії й онук слухав історії про минулі часи. Між їхніми діалогами до залу звертались відповідні історичні персонажі.

Перша сцена, представлена на вікторині стосувалась дитинства Еллен Уайт. Учасники з Торуня показали сценку з її дитинства, про радощі й випробування, хворобу й здобуття надії, які вона пережила.

Далі на сцені з’явився цар Навуходоносор. Діти з Ільниці показали історію про сон, який цар забув й у гніві наказав вбити всіх віщунів. Але Бог відкрив пророку Даниїлу і сам сон і його значення. Команда виготовила макет боввана зі сну Навуходоносора, який символізував світові імперії, Вавилон, Мідо-Персію, Грецію, Рим та розпад останньої на різні країни.

Третій епізод, який теж підготували учасники з Ільниці, розповідав про дослідження Біблії Вільямом Міллером, в наслідок якого він прийшов до висновку, що скоро відбудеться Другий прихід Христа. Раптовий вигук «Господь гряде!» привернув увагу усіх присутніх й кожному були роздані листівки із закликом приготуватися до повернення Спасителя.

Проте, майже 200 років тому, перші адвентисти зазнали розчарування, Ісус не повернувся у визначений день. Команда з Ужгорода проілюструвала це своїм виступом.

Завершальна сценка у виконанні дівчат з Мукачева зображала євангельську притчу про 10 дів, які очікують нареченого, тобто Ісуса. Після цього присутні вирушили проходити квест.

Протягом квесту діти виконували різноманітні завдання, складали, немов пазл, біблійні тексти, будували скинію, розставляючи в ній предмети, які там знаходились, на свої місця, а також відгадували дати й події.

«Вікторина допомогла закріпити отримані дітьми знання про біблійні пророцтва та історію адвентистської церкви за допомогою візуалізації й виконання завдань. Звичайно, це не повинно залишитись одиничним заходом. Ми сподіваємося, що батьки продовжать читати Біблію разом зі своїми дітьми, адже лише шляхом регулярного дослідження й у сімейному колі діти отримають від Біблії найбільшу користь», -переконана Світлана Савіна.

Світлана Савіна, керівник дитячого служіння на заході України

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.