Виставка Здоров’я на закарпатському угорському етнографічному фестивалі

Виставка Здоров’я на закарпатському угорському етнографічному фестивалі

У неділю, 18 липня берегівський адвентистський біомагазин Едемський сад знову мав можливість проводити Виставку Здоров’я на дев’ятій угорській етнографічній ярмарці-фестивалі Куруц Фест (KurucFeszt), на Закарпатті.

Як і у попередні роки, фестиваль був проведений в угорськомовному селі Пийтерфолво (Петрово) Виноградівського району, у парку атракціонів (луна-парк). Цей населений пункт знаходиться неподалік румунського та угорського кордонів. Після майже однорічної вимушеної перерви, пов’язаної з карантинними обмеженнями, фестиваль знову зібрав багато гостей з різних міст і сіл, близьких і далеких куточків Закарпаття, як угорців, так і українців.

І знову у працівників біомагазину та команди, що проводила Виставку здоров’я було багато можливостей для свідчення та спілкування з гостями програми. На цей раз, дякуючи постійній допомозі сусідніх Угорського та Румунського Уніонів Церкви Адвентистів Сьомого Дня, а також за фінансової підтримки Західної Конференції для придбання книг, ми мали дуже великий вибір угорської літератури, газет та журналів, на цей раз і угорських Біблій. Для допомоги у проведенні цієї медичної програми приїхали члени церкви та служителі із м. Мукачево, Берегова, сіл Ракошино, Мужієво, Бахта та Кідьовш (Зміївка).

Особливо приємно було знову зустріти на фестивалі тих людей, тепер уже наших друзів із угорськомовних сіл, які вже прочитали деякі книги із серії Конфлікт віків, зокрема книгу Велика Боротьба. Ці люди попросили і отримали нові, інші угорські книги, твори Духа пророцтва. Під час спілкування з ними було помітно, як над їхніми серцями працює Святий Дух.

Знову була також можливість спілкуватись і дарувати нашу літературу представникам угорської інтелігенції, культурним діячам, вчителям і навіть працівникам угорських консульств. Кожному бажаючому члени команди вимірювали АТ, зріст, вагу, рівень жиру у організмі і на основі цих даних –  комп’ютерною програмою (і з угорським інтерфейсом) визначали біологічний вік. Це служіння давало можливість спілкуватись з гостями програми, а їм дізнаватись більше про їх фізичне та духовне здоров’я, давати поради та дарувати відповідну літературу. Працівники біомагазину мали змогу продавати продукти здорового харчування і таким чином також знайомитись з відвідувачами. Була роздана велика кількість угорської та української літератури, багато книг «Велика боротьба», дитячих газет та журналів. Поруч з палатками, де проводились різноманітні медичні вимірювання були розставлені угорськомовні стенди з описом восьми принципів здорового способу життя.

Організатором цього світського культурного заходу, фестивалю була Закарпатська угорська громадська організація Про Культура Субкарпатіка (Pro Cultura Subcarpathica). Починаючи з 2014 року вони завжди самі запрошують Берегівський адвентистський біомагазин «Едемський Сад» на подібні фестивалі, які вони організовують не тільки у с. Пийтерфолво, але і у містах Хуст, Ужгород та інших населених пунктах, надають у наше розпорядження наперед приготовані місця, палатки, столи та лави. Це запрошення пов’язане з тією обставиною, що у берегівському біомагазині клієнтів обслуговують не тільки на українській мові, але якщо потрібно, то і по угорськи. Для нас же це благословенна можливість вільно донести вістку про спасіння і до численного угорськомовного населення Закарпатської області.

Роберт Біро

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.