Родинне свято у луцькій гімназії “Місто надії”

Родинне свято у луцькій гімназії “Місто надії”

В середу, 31 травня, 54 майбутні першокласники разом зі своїми батьками та рідними заповнили залу дому молитви по вулиці Волидимирська, 89 Б.

Новостворений Приватний заклад загальної середньої освіти “Луцька гімназія “Місто надії” цьогоріч розпочав набір до 1-го класу. Однак вже має своїх випускників. Це вихованці християнської дошкільної підготовки, яка вже 8 років діє при Церкві адвентистів у місті Луцьк.

Дорогих випускників прийшли привітати їх маленькі друзі – 11 вихованців християнського адвентистського мінісадочка разом зі своїми сім’ями. Вони приготувались нести важливу вістку 120 гостям свята.

Свято відбулось з Божої ласки, а також завдяки наполегливій праці Марії та Віктора Власюків, Наталі Мельник, Анни Остапенко, Юлії Павлюк, Наталі Савки, Ольги Овчаренко, Світлани Окуневич, Галини Матвійчук, Наталі Бойчук, Олександра Голінька, Тетяни Горбатюк та Аліни Павлюк.

Тему свята “Моя родина” розпочав капелан закладу, пастор Церкви, заступник керівника Західної конференції Віктор Власюк. На основі Слова Божого він розкрив характер люблячого Небесного Батька, призначення сім’ї та відповідальність батьківства, звернувши особливу увагу на важливість тісних доброзичливих стосунків як між батьками та дітьми, так і людини з Богом.

Діти натхненно декламували вірші та співали пісні про свою любов до батьків та Бога. Звучали музичні твори на дзвіночках у виконанні юних талантів.

Наприкінці свята вчителі урочисто прочитали оду вічної любові з 1 послання до Коринтян, 13 розділу: “Любов довготерпить, милосердствує, не заздрить, не величається… Ніколи любов не перестає!”.

Після цього вчителі запросили присутніх виконати псалом “Де згода в сімействі”.

На згадку про атмосферу свята і навчального року батьки отримали в подарунок книгу “Християнська родина” та пам’ятну картинку “Сімейна молитва”. Випускникам вчителі урочисто вручили перший у їхньому житті диплом про завершення підготовчого до школи курсу.

Свято продовжилося на подвір’ї Дому молитви. Для дітей приготували велетенські мильні бульбашки, запросили аніматорів, провели кулінарний клас, куштували “тирамісу”. Учні стрибали на батуті та ласували святковим 2-поверховим тортом, приготованим Тетяною Горбатюк.

Суттєву підтримку у розвитку навчального закладу щорічно здійснюють громади Церкви адвентистів сьомого дня в Україні та за її межами, керівництво Західної конференції, та Роман Кравець, який за радянських часів заснував першу громаду адвентистів у місті Луцьк.

Сьогодні гімназія “Місто надії” готує приміщення та кадри до початку навчального року, розпочавши набір учнів до 1-го класу.

Світлана Окуневич

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.