Денний табір «Крок» у м. Камінь – Каширський  відвідало понад 60 дітей

Денний табір «Крок» у м. Камінь – Каширський  відвідало понад 60 дітей

Табір «Крок» проходив з 26 по 30  червня який відвідували понад 50, а іноді й 60 дітей. Батьки приводили діток не лише з міста, а й з сусідніх сіл.

Вже не перший рік у громаді м. Каменя – Каширського, проводяться канікулярні школи. Розпочиналося все у 2020 році. Спочатку це були діти вірян місцевої громади, котрі відгукнулися прийти на канікулах до церкви аби разом провести час.

За декілька років охочих відвідати канікулярну школу збільшилося врази. Саме тому ще навесні було прийнято рішення зробити повноцінний денний табір на базі нового церковного приміщення. Старе було затісним та через стіни, котрі їсть грибок, справляло не дуже хороше враження.

Для того, аби збирати дітей у новому залі потрібно було забезпечити необхідні заходи безпеки, та умови для перебування дітей. Тому з того моменту в нашій церкві молилися і за цей проєкт.

Напередодні, в п’ятницю, служили словом з – за кафедри наймолодші члени громади, бо старші чоловіки завершували ремонтні роботи.

В суботу, як належить християнам, спочивали, а вже у неділю вся громада прийшла, аби мити вікна, котрі за час будівництва ніхто не мив, і звозити із власних домівок речі, які потрібно для табору та церкви. Відверто кажучи, вийшло доволі непогано.

Трохи раніше, щомісяця, християнська література активно розповсюджується серед дорослих і дітей, а вчителі місцевої громади щотижня проводять дитячий домашній клуб, який відвідують діти з не адвентистських сімей. Тому розрекламувати табір було нескладно.

Дитячий табір розпочинався о 10:00 годині й тривав до 17:00. На початку кожного дня діти разом співали та молились, проводили цікаві ігри, конкурси. Після цього команди разом зі своїми наставниками  йшли на біблійний урок. Протягом 40 хвилин діти досліджували основні біблійній історії, такі як: створення світу, прихід Ісуса Христа на нашу землю і т.д.

Щодня проходили майстер – класи, на котрих діти власноруч робили різні поробки, вивчали рухливі ігри на подвір’ї, скакали на батуті чи малювати на асфальті.

Наприкінці дня знову всі разом збиралися у центральному приміщенні, де підбивати підсумки дня, слухали біблійні вірші, які діти вивчали, проводили конкурси, та загальні ігри. Закінчувалися зустрічі молитвою.

Останнього дня були запрошені батьки, адже відбувався святковий випускний. Діти, одягнені у мантії, співали на сцені пісні, котрі вчили протягом тижня. Після чого кожному були вручені подарунки.

Особливу подяку висловлюємо Західній конференції за допомогу в проведенні даного проєкту, а також вірянам церкви м. Каменя – Каширського, котрі підготували церковне приміщення для проєкту, пожертвували свої речі на час табору (і не тільки), а також кожній господині, яка за свій кошт готувала обід на 80 – 90 людей. Та найбільша подяка нашому Богу, який зміг через нас звершити цю справу.

Шпак Сергій

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.