Двоє юнаків із західних областей охрестилося на слідопитському злеті у Ржавинцях

Двоє юнаків із західних областей охрестилося на слідопитському злеті у Ржавинцях

Під час всеукраїнської зустрічі для слідопитів, котра проходила у селі Ржавинці Чернівецької області відбулося хрещення молодих людей. Серед охрещених були двоє хлопців із західних областей України.

Денис Бойчун з Колони (Волинська область) виріс в адвентистській сім’ї, проте не був учасником слідопитського клубу. Попри те, він активно долучався до поїздок, походів та іншої діяльності в рамках клубу. Та коли Денис дізнався, що під час злету буде проводитись хрещення, він однозначно вирішив туди поїхати. Тож для нього ця подія стала особливою з двох причин: саме у Ржавинцях Денис став слідопитом, а також охрестився, присвятивши своє життя Ісусу.

Артем Мельник з Рівного вже давно роздумував про хрещення і розглядав таку можливість під час табору «Пісочний». Тому в його плани не входило охреститися під час слідопитського злету. Та прибувши на місце, він перейнявся атмосферою з’їзду, а заклики Івана Романюка віддати своє життя Богу торкнулися його до глибини душі. Тож Артем вирішив охреститися не зволікаючи.

Обидва хлопці мали серйозну підтримку своїх рішень з боку матерів. Так, на злеті мама Артема була інструктором по спеціалізації, а мама Дениса наставницею. На їхнє щастя, вони змоги бути поруч із синами в настільки важливий для них день. Варто зазначити, що сім’ї мали вагомий вплив на юнаків, адже їхні брати й сестри також активно залучені до служіння. До прикладу, брат Дениса звершує служіння у варшавській церкві, а сестра Артема у США. Обоє свого часу були активними слідопитами й з дитинства любили церковну діяльність.

Ще однією значущою подією стало посвячення в слідопити та майстер-провідники нових людей. Зі всієї України цьогоріч було 4 особи, котрі готувалися до переходу на рівень майстер-провідника, двоє з них — із західних областей. Це пастор Сергій Чінко та дружина пастора Станіслава Прокопця Дарина Прокопець. Також, близько 56 дітей зі всієї країни було посвячено у слідопити, 11 з яких проживають на території західного об’єднання церков (Закарпатська, Львівська, Волинська та Рівненська області).

Слідопитське служіння є одним з найпотужніших рухів в адвентистській церкві. Дітей навчають не лише біблійним принципам, але й повсякденним навичкам, правилам виживання в дикій природі та іншим необхідним й цікавим вмінням. Слідопитське служіння допомагає виховувати духовно сильне та соціально активне покоління.

Дмитро Войтович, Катерина Сас

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.