Два заїзди табору «Пісочний», дитячий та молодіжний, відбулися цьогоріч

Два заїзди табору «Пісочний», дитячий та молодіжний, відбулися цьогоріч

З 29 липня по 15 серпня у с. Згорани що на Волині відбувся табір «Пісочний», який складався з двох заїздів: дитячого та молодіжного.

Тема дитячого табору була «Оскар. Твій небесний режисер». Вона розкривала по новому біблійні історії, які наставники розповідали дітям у спеціально відведений час. Авраам, Мойсей, Гедеон, Даниїл та Ісус Христос – саме цими персонажами надихалися відпочивальники, котрі в останній день змогли отримати свій «Оскар», який буде хорошим нагадуванням про гарні дні табору й важливі роздуми. Вранці та ввечері був час для духовної частини. Зі словами настанови до дітей звертався Роман Макарчук, проректор з соціально – виховної роботи в УГІ (Український Гуманітарний Інститут в Бучі).

Як зазвичай, табір — це активний відпочинок, тому загально табірні ігри не давали сумувати дітям. Цікавими були й спеціалізації. Учасники табору підіймалися по спеціально зробленому скалодрому, спускалися по канатному спуску, плавали на байдарках, власноруч створювали креативні вироби, грали у футбол чи волейбол.

На таборі мало змогу відпочити 73 дитини. Серед них, за допомогою небайдужих вірян адвентистів, 8 дітей з малозабезпечених сімей та 9 – з сімей військових (в одних батьки продовжують захищати нашу державу, в інших — загинули чи вважаються зниклими безвісти). Почавши роботу з малозабезпеченою категорією, зрозуміли, щоб ці діти могли потрапити на табір, їх потрібно забезпечити наметом, кариматом та спальним мішком, на що були виділені кошти.

Команда табору складалася більше ніж з 30 осіб, які доглядали, годували, навчали та охороняли дітей протягом цього тижня.

Молодіжний заїзд розпочався 6 серпня. Протягом 10 днів 57 молодих людей відпочивали на природі й милуватися зоряним небом.

Тема цього табору була «Космос», адже всі очікування християн пов’язані з Небесними просторами звідки прийде Господь, Творець всіх світів, та наш особистий Спаситель. Про це мали змогу нагадати наставники, котрі щодня спілкувалися у своїх групах та пропонували учасникам виконувати різні завдання дня. Духовним наставником, який мав змогу звертатися до табірчан, був Богдан Шумчук, пастор, капелан в УГІ.

В суботу вранці під час духовної частини Віктор Власюк закликав вийти вперед молодих людей, котрі хочуть охреститися. Хрещення відбулося того ж дня після обіду. Його проводили пастори Богдан Шумчук, Руслан Бабій та Андрій Мельничук.

На жаль, не всі охочі змогли цьогоріч охреститися через категоричну позицію батьків, котрі не є адвентистами та не розділяють релігійні погляди своєї дитини.

Молодь, розуміючи події, котрі відбуваються у нашій країні, долучилися до плетіння маскувальної сітки, присвятивши декілька днів свого відпочинку цій справі.

Хочу подякувати тим людям, котрі виділили день чи два для того, аби допомогти розставити й скласти табір, зробити декорації. Також тим, хто тиждень чи більше послужив своїми талантами й координаторам дитячого та молодіжного заїздів: Олені Данилюк та Суламіті Демчині, котрі протягом року збирав команду, складав програму й молився про Боже благословення і мудрість.  Також особлива подяка від табору сім’ї Лященків, котрі були спонсорами молодіжного табору у продуктовій сфері. Нехай Господь і далі піклується про цей напрямок служіння не зважаючи на складний час.

Сергій Шпак

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.