Під час зустрічі ForwardTeam в Мукачеві обговорювали теми медіаконтенту й ЛГБТ*

Під час зустрічі ForwardTeam в Мукачеві обговорювали теми медіаконтенту й ЛГБТ*

В суботу, 12 жовтня, в рамках підліткового проєкту ForwardTeam був проведений особливий захід, наповнений духовними роздумами, навчанням та спілкуванням. Зустріч розпочалася з богослужіння, під час якого тімліди** проєкту провели урок суботньої школи для підлітків. Це був час не тільки для вивчення біблійних істин, але й для спільної молитви, коли молодь мала змогу ще більше наблизитися до Бога.

Після богослужіння група вирушила на прогулянку містом Мукачево. Підлітки мали змогу поспілкуватися за неформальних обстановин, обговорити свої очікування від зустрічі та переживання.

Одним з центральних етапів зустрічі стала лекція від Юрія Бондаренка, християнського психіатра та нарколога, на тему «Вплив музики та фільмів на людину». Під час лекції Юрій наголошував на важливості свідомого вибору контенту, який споживають християни, та його впливу на духовне і психічне здоров’я.

Ввечері в учасників була можливість поставити запитання Юрію Бондаренку під час живої дискусії, яка допомогла підліткам глибше зрозуміти роль медіа у їхньому житті. Після дискусії гурт прославлення ForwardBand організував вечір хвали. Підлітки активно долучилися до прославлення, мали можливість пережити особисту зустріч з Богом через молитву і пісні.

У неділю програма продовжилася другою лекцією від Юрія Бондаренка на тему «ЛГБТ й ставлення християн до представників даного руху». Спікер пояснив підліткам природу цього явища та закликав до християнської любові й розуміння в спілкуванні з людьми цієї спільноти. Було підкреслено, що кожна людина є творінням Божим і ставлення християн має ґрунтуватися на любові, свідченні й милосерді.

Приїзд Юрія Бондаренка став довгоочікуваним сюрпризом, який організатори ForwardTeam готували для учасників. Його досвід, практика, чітка біблійна позиція та міцні моральні принципи допомогли відповісти на ряд питань, пов’язаних з непростими темами, які він представив.

Друга лекція, «Небесне святилище», в рамках навчальної програми ForwardTeam була представлена пастором Владиславом Берецкі. Увага зверталася на те, чим Ісус займається сьогодні у святилищі на небі та зв’язок Його служіння з єврейським святом Йом кіппур.

Завершальним етапом офіційної частини стала гра, під час якої наставники грали роль людей з сумнівною діяльністю й пропонували свій шлях до щастя, не називаючи ким вони є насправді. Один з лідерів пропонував шлях Бога. Підлітки повинні були обрати шлях, яким вони будуть йти завдяки обговоренню в командах того, що їм розповіли лідери. Після чого, шляхом голосування, вони виганяли того персонажа, який їм здавався найбільш підозрілим і таким, що точно не пропонує шлях Бога.

Закінчився день вечірньою прогулянкою, яка стала приємним завершенням насиченого вихідного.

Ця зустріч стала важливим етапом духовного зростання для кожного учасника. Бог постійно працює в серцях молоді, вчить їх робити свідомі вибори та любити тих, хто нас оточує, незалежно від їхнього походження чи поглядів. Ці вихідні були часом не тільки для навчання, але й для духовного оновлення, коли підлітки відчули Божу присутність.

 Анна Дуда

Фото Давид Бабій


*ЛГБТ – акронім (лесбійки, геї, бісексуали, трансгендери), яким позначають рух представників сексуальних меншин.

**Тімліди – лідери команди, наставники.

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.