Прийшла весна: подбаємо про вітамін С
Прийшла весна: подбаємо про вітамін С
Вітамін С, або аскорбінова кислота, це один з найбільш важливих вітамінів, які необхідні людині. Особливість вітаміну С в тому, що організм не вміє зберігати його «про запас», не вміє накопичувати його в якомусь органі чи тканині, тому всі ми потребуємо того, щоб аскорбінова кислота щодня надходила до нас з продуктами харчування.
Якщо ми вживаємо свіжі овочі або фрукти, то влітку, восени і навіть в основний період зими особливих проблем немає. Але ось в кінці лютого-березні вже виявляється, що в тих овочах і фруктах, які були зібрані на зберігання восени, вже цього вітаміну майже не залишилося, а то, що і було – руйнується наступною термічною обробкою. І в результаті ми маємо весняний гіповітаміноз по вітаміну С. Більше