Міжнародна біблійна вікторина в Нідерландах – слідопити й шукачі пригод повернулися додому з перемогою

Міжнародна біблійна вікторина в Нідерландах – слідопити й шукачі пригод повернулися додому з перемогою

Команда шукачів пригод «Небесні кактуси» з клубу «Відважні левенята» міста Львова була єдиним представником українських шукачів пригод у Нідерландах на фінальному етапі біблійної вікторини по книгах Ісуса Навина та Суддів. Вони посіли призове 1 місце. Три команди слідопитів із заходу України посіли наступні місця: «Libero-1» та «Libero-2» (підлітки з громад Львів 3, Львів 2 та Жовква) 3 і 2 місця відповідно, «Світлячки» (Тячів) – 2 місце.

На жаль, не усі учасники клубу «Відважні левенята» змогли поїхати, тож до команди увійшли Лев Іванов, Давид Мелесь, Давид Філіп та Северин Власюк. Вони намагалися гідно представити свою країну та прославити Господа своїми знаннями й у результаті посіли 1 місце у фіналі вікторини. Слідопити їхали у складі 7 учасників та один тренер. Подяка тренерам Яні Резніковій, Іванні Сусідко та Михайлу Мартину за підготовку команд, кожна з яких отримала дипломи за призові місця.

Учасники тривалий час готувалися, вивчали біблійні вірші напам’ять, а історії таких героїв Святого Письма як Ісус Навин, Халев, Отніїл, Шамгар, Дебора та ін. стали прикладом для наслідування.

Для шукачів пригод вікторина проводилась вранці 14 квітня на базі спортивного комплексу De Margriethal в місті Східам. Учасникам потрібно було відповісти на 44 запитання різних рівнів складності, кожне з яких приносило від 1 до 6 балів. Запитання висвітлювались на екрані українською мовою. Оскільки результати залежали від набраної кількості балів, кожне місце могли посісти декілька команд.

Для слідопитів вікторина проходила ввечері 13 квітня о 15:00 на тій же локації. Масштаби проведення заходу просто вражають. Вікторина тривала близько 2,5 години, після чого всіх запросили на вечерю.

В Роттердамі підлітки познайомилися зі своїми ровесниками з різних країн Європи: Великобританії, Нідерландів, Польщі, Румунії, — усього було присутньо 47 команд з 24 країн. Під час зустрічі панувала приємна атмосфера, а діти різних національностей разом прославляли Бога. Після вікторини шукачі пригод проходили цікавий квест від організаторів, який відбувався у місцевому парку. Учасники квесту долали 16 локації, на кожній з яких необхідно було виконати певні завдання й зібрати в результаті 12 камінців-наліпок, щоб збудувати пам’ятник, як колись Ісус Навин встановив 12 каменів в Йордані на пам’ять про те, що Бог розділив перед ними воду бурхливої річки. Слідопити тим часом спілкувалися й знайомилися з однолітками з різних країн.

Цікавою пригодою стала сама подорож до Нідерландів. Діти відвідали Польщу, Німеччину, власне Нідерланди, а на зворотному шляху — Чехію. Їхній маршрут пролягав через наступні міста: 10, 11 квітня — Вроцлав (зупинка на ніч в церкві), 11, 12 квітня — Берлін (зупинка на ніч в церкві), 12-15 квітня — Роттердам (провели 3 ночі в офісі благодійного фонду), 15, 16 квітня — Прага (зупинка на ніч в церкві).

Хотілося б відзначити гостинність адвентистських громад у Вроцлаві, Берліні та Празі, які прийняли підлітків та тренерів як рідних, — ділиться враженнями Олександр Резніков.

В кожному місці для слідопитів та шукачів провели піші екскурсії. Так, у центрі польського міста Вроцлав діти знайшли близько 40 бронзових гномиків, захованих в різних закутках. В Німеччині відвідали маленьке, але дуже гарне місто Ельде. В Нідерландах, звичайно ж, Амстердам та Північне море. Дорогою додому побачили найпопулярніші місця Праги, астрономічний годинник та пам’ятник Яну Гусу, чеському реформатору. А ще в кожній країні спробували морозиво.

Натхненні перемогою і цікавою пригодою, підлітки почали готуватися до наступної вікторини, читати послання до римлян, адже вивчати Слово Боже не лише корисно, але й цікаво. Тим паче, що до наступної вікторини цілий рік і є достатньо часу для підготовки.

Окремо хочемо подякувати нашим українським друзям, які живуть в Європі і відкрили двері своїх домівок, щоб учасники команди разом з батьками мали приємний відпочинок у цій довгій подорожі, — Марія Власюк.

Клуб LIBERO висловлює щиру вдячність за фінансову підтримку Церкві адвентистів сьомого дня в Україні, адвентистській церкві на заході України, та окремим спонсорам,  які зроби цю поїздку можливою, — Олександр Резніков

Марія Власюк, Олександр Резніков

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.