Програма на “Новий рік”

Програма на “Новий рік”

І. Загальна молитва

2.3агальний Спів

З.Вед. 1 – Ми раді вітати на нашому святі всіх гостей та друзів.

4.Вед.2 – І хоч новорічне свято є зимовим і льодяним, воно водночас є теплим, затишним і світлим, таким довгоочікуваним і сповненим сподівань на щасливий Новий рік.

5.Вед. 1 – Оглядаючись на прожитий старий рік, що відходить, ми бачимо наші успіхи і падіння. Аналізуючи цей час, як же хочеться залишити в ньому все погане і увійти в новий рік оновленим життям!

6.Вед.2 – І ось він – влучний момент, адже Новорічне свято, як перехідний пункт, який зв’язує Старий і Новий роки. В нас з’являється прекрасна можливість на цьому пункті отримати зцілення навіть від найдужчих недоліків.

7.ПІСНЯ:

  • Проповідь

8.Сценка: «Лікар»

Виходить лікар і до нього підходить «Грубість»

Грубість- Лікарю. Прошу вас, ДОПОМОЖІТЬ мені.

Лікар – Сідайте будь ласка, не хвилюйтесь. Що вас турбує, розповідайте.

Грубість – Взагалі то я до вас не збиралась, але більше так не можу. Я зовсім одинока. Раніше в мене були друзі, а тепер вони мене уникають.

Лікар – ти мабуть їх ображаєш?

Грубість – Та що ви, лікарю, це вони мене ображають.

Вони кажуть мені слово, а я два, вони мені два, а я їм десять. От вони всі і розбігаються, а я за словом до кишені не лізу.

Лікар – Ось тому ти й залишився один, через отой великий запас слів. Ти хворий грубістю. Запам’ятай, слово подібне до бджілки. Воно має мед і жало. А ось тобі порада з медичного довідника «хто хоче мати друзів той і сам повинен бути дружелюбним!» Груба і різка поведінка з друзями закривають перед тобою двері  дружби і тому ти залишився самотній.

Грубість – Я впевнився, що самотність, це дуже погано, але що мені робити, щоб мати знову друзів.

Лікар – Я хочу тебе запитати, чи ти знаєш слова єдності, які є проти лежні грубості? Доведеться не мало попрацювати над собою і кожен день приймати такі ліки, як при спілкуванні з друзями вживати якомога більше добрих, лагідних і  ввічливих слів.

Грубість – Так я їх зовсім не знаю!

Лікар – Може слухачі нам в цьому допоможуть?

(Тому пропонуємо вікторину; добрі і лагідні слова)

Лікар – От тепер ти знаєш багато ввічливих слів. Використовуй їх при спілкуванні з друзями і знайомими, вдома з рідними і я впевнений в тебе буде при багато друзів.

Медсестра – Я теж знаю один приклад міцної дружби двох людей. Це Давид і Йонатан. Вони заключили між собою союз і полюбили один одного, як кожен свою душу. В труднощах і в біді як тільки могли підтримували один одного.

Грубість – Лікарю, а у вас друзі є?

Лікар – Друзі? А як же, ще й дуже багато. Але є у мене один друг найвірніший, найбажаніший, якому я можу повністю довіряти і розповідати все. А хто Він? Цей друг – Господь.

Грубість – Дякую, лікарю, здається я все зрозумів і відтепер я зроблю все, щоб у мене були справжні друзі.

Заходить Образа

Образа – Добрий день, лікарю, я чула, що ви всім допомагаєте, але мій друг у вас був, а мені зовсім про це нічого не сказав. Навіть згадувати про нього не хочу! Скільки житиму, не забуду цього. Як мені, після цього з ним розмовляти? Я з ним навіть зустрічатись не хочу!

Лікар – Так ви ображаєтесь на свого друга?

Образа – А як же, ображаюсь! А ви на моєму місці поступили б інакше?

Лікар – Та людина. Яка часто звинувачує інших, багато прощає собі. А треба навпаки. Це як раз у вас ознаки такої хвороби, назва якої – образа. На перший погляд вона не страшна, але наслідки її дуже небезпечні. Це-гнів. Невдоволення. А вони можуть призвести до смерті. Щоб попередити вашу хворобу. Треба негайно розпочати лікування.

Медсестра – Так ви бажаєте позбутись вашої хвороби. Чи все життя будете ходити з образою?

Образа – Ні, я хочу вилікуватися. Я хочу бути веселою, хочу жартувати, але коли зі мною жартують, я ображаюсь. Допоможіть мені будь ласка.

Лікар – Чудово, тож починаємо лікування. Вам треба знайти аптеку, що знаходиться   по вулиці «Приповістей Соломона» у будинку 4 квартирі 22 і придбати мікстуру.

Образа читає: «Радісне серце – чудовий лікар, а приголомшений дух сушить кістки» Буду приймати щоденно, аж поки хвороба не згасне!

Вікторина: «»

9.Пісня:

Лікар– Надіюсь, що незабаром побачу вас веселою і не ображеною.

Образа – Тепер мені все зрозуміло, всі, кого я образила – в четверо віддам і вибачуся, а якщо образять мене – нікому не буду суддею. Завжди буду захищати ображених від руки образника.

Медсестра– А ось тобі ще один рецепт від образи: (Петро приступив тоді та запитався Його: Господи, скільки разів брат мій може згрішити проти мене, а я маю прощати йому? Чи до семи раз, Ісус промовляє до нього: Не кажу тобі до семи раз, але аж до семи десяти раз по семи! Матв.18:21,22)

10.Пісня:

11. Вірш:

Гордість – Лікарю, я теж хочу з вами порадитись, що мені робити? Мені вже всі набридли, всі кажуть, що я горда! У мене просто така хода, от і все. А якщо із кимось не привітаюсь, ну то й що? Хіба я повинна зі всіма вітатись, всім казати «Добрий день»? Я сама знаю, з ким я маю вітатись, і в чужих порадах потреби не маю.

Лікар – Так, діагноз тобі визначили правильний – це гордість і лікування потрібно починати негайно. Написано, що Бог противиться гордим, а смиренним дає благодать. Твоя хвороба небезпечна тим, що може розпуститись глибоке коріння в серці і витіснити всі добрі риси характеру. Якщо гордість глибоко закорениться у серці, тоді вже ніщо не може допомогти. Боротись треба негайно, поки корінець ще маленький.

Медсестра – Соломон випробував на своєму гіркому досвіді наслідки гордості, після чого сказав: «по переду погибелі крокує гордість».

Лікар – Я пораджу тобі прочитати з Біблії історію царя Єзекії, котрий тяжко захворів, просив у Бога виздоровлення і Бог його зцілив, але цар не приніс належної подяки Богові за своє одужання, бо надто горде було серце його. І вилив Бог гнів свій на  нього.

Гордість – Я вдячний вам, лікарю, за чудові ліки і пораду. Я обов’язково навчуся дякувати і вибачатись!

Осудження – Ой, лікарю, навіть не знаю з чого почати.

Лікар – починай з себе, послухаю.

Осудження – А про себе я не маю що сказати. Я завжди і скрізь поступаю правильно. А от наші діти: батьків не слухають, на служіннях не можуть висидіти, шепочуться, бігають, пам’ятні вірші не вчать і навіть картинки малюють у церкві.

Лікар – Ну а ти з ким товаришуєш?

Осудження – Я з ними дружби не веду, я краще вдома побуду, займуся своїм ділом, їх пообсуджую.

Лікар – Так, тепер мені все зрозуміло, що в тебе за хвороба така. А в очі зміг би сказати їм все, що про них думаєш?

Осудження – А навіщо? Щоб нажити собі ворогів?

Лікар– Ти поводишся не добре. Твоя хвороба називається – осудження. Зараз ми дізнаємось про твою хворобу з медичного довідника.

Медсестра– а ось тобі і ліки. Рецепт від осудження записаний: Римляни 2:1-3.

Осудження. – читає: «не судіть і не будете осуджені. Адже яким судом судите, таким будете судимі».

  1. Пісня –

Медсестра – ще «не будь переможений злом, але перемагай зло добром» Рим. 12:21

Заздрість і жадність приходять разом

Заздрість – Добрий день, лікарю.

Лікар – проходьте, сідайте.

Заздрість – Взагалі то ми зовсім здорові, але прийшли з другом до вас порадитись, бо моя мама запевняє, що я хворий.

Лікар – Так в чому ж справа?

Заздрість – Розумієте, лікарю, мій товариш завжди одягнений прекрасно, подивіться на його взуття, одежу.

Медсестра – А чи всі добре звертають увагу на одежу, перевіримо, чи пам’ятають одежу біблійних героїв ? (вікторина – біблійна одежа.ст.28)

Заздрість – та одежа, то ще не все, а ви би побачили який автомобіль у його батька, а комп’ютер? А я хіба гірший від нього? А от такого, як у нього у мене не має. А мені так хочеться, так хочеться! Проте мої батьки мають на це свій погляд.

Лікар– І вони цілком праві. У мене теж є свій погляд. Ви, юначе не такий вже й здоровий, як вам здається. Ваша хвороба є дуже розповсюдженою і називається заздрість. Заздрість ще нікому не принесла щастя. Хіба ти став кращим, коли ти позаздрив своєму товаришеві? А чи знаєш ти, що зробила заздрість близько 6 тисяч років тому назад? Люцифер позаздрив Христу, Його славі й величі і захотів стати схожим на нього. Ось саме так, як ти гарній одежі свого товариша. І до якої страшної катастрофи привела Люциферова заздрість, Йому не знайшлося місця на небі. Серед небожителів і Бог скинув його з неба на землю. З того часу ця хвороба стала поширюватись серед всіх людей. О які страшні наслідки заздрості! Згадаємо смерть Авеля, що зробила заздрість його брата.

Заздрість – Але, лікарю, я зовсім не збираюсь вбивати свого товариша.

Лікар – Можливо не вбивати, а заподіяти муки і страждання. Згадати братів Йосипа, вони також позаздрили гарній одежі свого брата і продали його у далекий Єгипет, як раба.

Медсестра – А ось один старий приклад заздрості привів до жахливої трагедії на Голгофі, за 30 срібних монет було продано Юдою життя нашого Спасителя.

13. Пісня –

Лікар– Мій любий друже, не думай, що модні і красиві речі це найголовніше у твоєму житті. Незабаром ти виростиш, закинеш їх у далекий куток і зовсім забудеш про них. В мене є рецепт від твоєї хвороби. Його дає самий видатний лікар Бог. (Матв. 6:19-21)

Заздрість – читає. Дякую вам, лікарю, за чудовий рецепт. Тепер я більше не буду нікому заздрити. ( йдуть)

Лікар – (через декілька секунд після того, як вони пішли) Друже зачекай. Я хочу дещо запитати у твого товариша.

(вертаються заздрість, жадність і сідають)

Чому б тобі не поділитись зі своїм товаришем, ну хоча б, наприклад, жувальною гумкою? Жадність, – Та ви що! Ці жувачки мама купила, а я буду їх всім роздавати? (показує жуйки)

Лікар – А навіщо тобі так багато?

Жадність – Як навіщо? А про запас, може прийде такий час, коли у всіх закінчаться, а у мене будуть, тоді мені всі позавидують.

Лікар – Спочатку я думав, що ти дійсно здоровий, а виявляється ти теж хворієш – у тебе натуральна жадність.

Медсестра – Я хочу тобі нагадати один випадок з молодим юнаком, який хотів бути  разом з Ісусом на небі, але не знав, як цього добитись. Він отримав так пораду  від Бога: «Йди продай своє майно, а вилучені гроші роздай бідним і будеш мати скарб на небі». Але почувши це юнак відійшов засмутившись. Подібна хвороба була і в нього. Ісус сказав: «Поправді кажу вам, легше верблюдові  через вушко голки пройти, чим багатому увійти в Царство Боже».

Лікар – В нашій бібліотеці є повість про одного багатого чоловіка, послухай:«притча про безумного багача» Бачиш, дорогий друже, не варто так піклуватись про свій одяг та багатство на декілька років уперед, адже ти зовсім не знаєш, що з тобою станеться завтра.

Медсестра – виписуємо хворому декілька рецептів (Мтф.6:28-36,6:25,26.)

Лікар -А зараз можеш іти і строго виконувати всі наші поради і про ліки не забувати.

Заздрість і Жадність – щиро дякуємо, допобачення.

Лікар– Більше хворих не має?

Медсестра – (дивиться) Здається ні!

Лікар – тоді на Цьому прийом закінчено.

Медсестра – Але здоровим теж потрібна профілактика, щоб не захворіти, і ми їм теж  вручимо рецепти.

(листівки з обітницями)

ІІ.Вед. 2 – От здається ми і залишили всі погані вади у старому році, а Що ми візьмемо у Новий рік?

  1. Вірш: «А плід Духа: любов, радість, мир, довготерпіння, добрість, милосердя, віра, лагідність, стриманість. Закону нема на таких». (Гал. 5:22) Отож хай щастить вам у Новому році!
  2. Вірш
  3. Пісня
  4. Заг. Спів.
  5. Молитва
1 коментар

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.