Церква в с. Княже святкувала свої 90 років

Церква в с. Княже святкувала свої 90 років

10 листопада, в цей суботній день Божі діти святкували 90- річчя Божого керівництва та охорони своїх дітей.

на святкуванні 90 років церкві в с. Княже

В дім молитви с. Княже Сокальського району, Львівської області з’їхалось багато гостей з міста Львова, Луцька, Ковеля, Червонограда, Соснівки, Сокаля, Володимир- Волинського, Костополя, Горохова, Радехова, Нововолинська, cмт.Іваничі, села Печихвости. Такої кількості людей громада не пам’ятає, близько 200 осіб.

Підготовка  до ювілею велася ще з літа. Потрібно було привести в належний стан молитовний будинок,  благоустрій території.

Духовий оркестр на святкуванні 90 років церкві в с. Княже

 

З радістю члени церкви взялися за роботу, і під керівництвом пастора Петра Горбачевського всі заплановані роботи з Божою допомогою були успішно виконані. Вдячні Богові за цю золоту погожу осінь, яка сприяла виконати такий великий об’єм роботи.

Від імені громади ми вдячні  також телеканалу Надії, колективу Логос за їхню працю. Проводились зйомки по історичних місцях нашого села, брали інтерв’ю від ветеранів, і в результаті  був створений фільм по історії громади з ведучим Валентином Шевчуком.

10 година ранку,  дім молитви переповнений людьми сповнених радістю та вдячністю Богові.

90 років церкві в с. Княже

Ранкове богослужіння відкривається загальним співом, збірний хор прославляє Господа псалмом ,,Славте всі”.

Жваво і цікаво проводить урок суботньої школи Віталій Мелесь. Невеличка перерва і починається ювілейна частина богослужіння. Діти в віршах і піснях дякують за багатий врожай, хліб, воду. Пастор Микола Рябенко згадав, як народ Божий святкував день подяки в минулому, що воно актуальне сьогодні, адже вказує нам на майбутнє викуплення і Царство Боже. Приєднуються до прославлення Бога в піснях наші гості Олександр Шумчук, Михайло Іващенко, гурт з громади Ківерці.

А далі дивимось фільм про історію громади. Настільки було цікаво, що 50 хвилин пройшли як одна мить. Ми дізналися, що в 1928 році адвентистську вістку в с. Княже вперше принесли пастор Михайло Довгунь і брат Штуль з с. Привітне. Знайшла відгук вістка в сімях Берези, Михайловських, Кушнір та інших, таким чином зерно правди зростало і на подальше громадою опікувалися пастори під керівництвом Божим. Цікавий досвід стався в сім’ї першої адвентистки Христини. Її невістка будучи греко-католичкою проживши всього пів року разом зацікавилася Божою правдою. Коли було заплановане хрещення вона стала перед вибором і просила від Бога ознаки. І сталося чудо, під час молитви намисто розірвалося і впало на підлогу, і вона прийняла цей знак як від Бога і не гаючись охрестилася. Відразу ж зустріла протистояння з сторони родини, але її брат будучи священиком у м. Львові, займаючи поважний чин, познайомившись з новою вірою Стефанії сказав родині, щоб її не зачіпали, що вона пішла правильним, біблійним шляхом.

Петро Горбачевський на святкуванні 90 років церкві в с. Княже

В часи воєнного лихоліття церква зазнала важких переживань, але Бог її захищав і охороняв. Але не зважаючи на труднощі саме в цей період багато людей уклали заповіт з Господом через водне хрещення. Життя дітей Божих це життя боротьби. Особливо матері зі сльозами на очах згадують той час, коли їх сини були в армії. Питання святкування суботнього дня та харчування гостро стояли на порядку денному, але Господь вірних  дітей і тут не залишив. Зараз оглядаючись на пройдений шлях церквою можна сказати разом з  Самуїлом: ,, До цього місця допоміг нам Господь”.

На свято приїхали  пастори, які звершували служіння в нашій громаді це Євген Михайловський,  Олександр Зіборов і  Руслан Бабій. Радісна зустріч з сльозами на очах, сердечні обійми, привітання все це було дуже зворушливо.

Радо приймала вітання громада також від пасторів сусідніх громад. Особливо було зазначено, що громада с. Княже була кузнею служителів, з котрої вийшло на служіння дев’ять пасторів. Нам дуже було приємно, що наше свято відвідало більше 20 односельчан і староста православної церкви привітав нас з ювілеєм, звернувши увагу на скрижалі Закону Божого побажав любові  до Бога і любові один до одного. Пастор Олександр Московчук сердечно привітав ветеранів, подякував їм, вручивши пам’ятні сувеніри і помолився за них. Заключне слово мав керівник Західної конференції пастор Василь Чопик, з любов’ю благословивши церкву. ,,За все Тобі я дякую” на завершення об’єдналися всі зібрані в заключній пісні. Гостинна громада запросила всіх присутніх на святковий обід. Все почуте залишилося в серцях дітей Божих з надією на славну зустріч в Царстві Божому.

Галина Шевчук

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.