Львівські адвентисти провели урочисте служіння 110 річчя проголошення євангельської вістки

Львівські адвентисти провели урочисте служіння 110 річчя проголошення євангельської вістки
26 жовтня зал будинку молитви першої Львівської громади церкви Адвентистів Сьомого Дня (АСД) був переповнений. Всі чотири громади, які існують у Львові зібрались разом, щоб подякувати Богу та відзначити 110  років з часу проголошення євангельської вістки в місті.

Це служіння було особливим, до нього готовились заздалегідь. В цей день на служінні об’єднались минуле і сьогодення. Пастором Валентином Шевчуком була проведена велика робота по встановленню правдивих історичних даних про історію церкви в місті Львові. І на основі цієї праці був зроблений відеофільм про проповідь євангельської вістки і розвиток церкви. Я не буду переказувати цю історію. Всі бажаючи можуть подивитись цей фільм, а також все служіння, яке відбулось. Хочу звернути увагу тільки на деякі цікаві моменти.
По перше було багато гостей зі всіх громад Львова, а також багато гостей з громад Львівської області та всієї Західної конференції. Був присутній керівник церкви Адвентистів сьомого дня в Україні Станіслав Носов. Він зі своєї сторони звернувся з вітальним словом як до дітей (розповів дитячу історію) так і до всіх присутніх, дякуючи за милість Божу і за пережитий час. Серед гостей був присутнім директор Західного регіонального центру українського біблійного товариства Віталій Войтович, який привітав всіх присутніх і подякував за співпрацю з церквою, яка знаходиться поруч з біблійним товариством. І від імені Біблійного товариства він для всієї громади зробив особливий, символічний подарунок – 110 Біблій для місійної роботи. Особливим гостем також на цьому служінні був міський голова Львова Андрій Садовий.  Зі своєї сторони він звернувся до всіх присутніх з закликом, щоб ми, як громадяни своєї країни все робили як найкраще, що буде свідчити про наш патріотизм. І за багаторічне служіння в Церкві і на добро людям він нагородив місцевим знаком подяки монетою короля Данила двох пасторів-ветеранів Миколу Жукалюка  та Івана Бабича. Присутні оплесками зустріли його присутність та участь в  цьому служінні, а керівник церкви в Західній конференції Василь Чопик  звершив молитву благословення за владу, за місто і  за голову міста.
І ось настав особливий момент, коли ветеранів церкви (а до цього списку входили люди, які вже більше як 50-т років є членами церкви АСД і постійно залишались вірними Богу у своєму житті) запросили вийти на сцену. Коли читали список, то він був доволі довгий, але на жаль не всі ветерани по стану здоров’я змогли бути присутніми на цьому служінні. Адже багатьом з них вже давно за 80-т років. Їх життя це приклад для сучасних християн. Незважаючи на великі труднощі, які випали на їх долю, а це був час войовничого атеїзму, вони залишались вірними Богу за будь яких обставин. Кожному ветерану вручили невеликий подарунок, це емблема цього служіння, а також солодощі. На закінчення цього служіння була звершена особлива молитва подяки Богу за те, що вів цих людей протягом всього їхнього духовного шляху, а також висловлене  прохання про те, щоб Господь в цей час підтримував їх фізичні сили.
Варто відмітити, що згадуючи історію церкви, всі присутні могли побачити, що в церкви є майбутнє. Все служіння, яке відбувалось супроводжував спів молодіжного хору Західної конференції, що налічував близько 60 осіб, а першу  пісню співав молодіжний хор разом з  дітьми, які приєднались до прославлення Бога в цей святковий день.
Потрібно зауважити, що все служіння було незвично довгим. Воно тривало більше трьох годин. І багато хто міг втомитись і навіть зголодніти. Тому для всіх присутніх було приготовлено смачний обід. Споживаючи їжу люди не спішили розходитись, а мали можливість поспілкуватись і розказати свої досвіди, як Бог привів їх в цю церкву і дарував їм спасіння в Ісусі Христі. Залишаючи територію дому молитви людей переповнювала радість і подяка Богу за все що він робить для кожної людини.
Галина Гутей
0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.