15 липня в м. Мукачево відкрився магазин здорового харчування «Vegetaria»

15 липня в м. Мукачево відкрився магазин здорового харчування «Vegetaria»

У м. Мукачево 15 липня по вул. Духновича, 39 відкрилася торгова точка здорового харчування під назвою «Vegetaria».

З привітанням звернувся Станіслав Дудла та оголосив про офіційний початок роботи закладу і перерізав червону стрічку.

Присутній на відкритті Сергій Литовченко в промові звернув увагу на важливість такого магазину для людей, які, майже всі, піклуються про своє здоров’я, а також побажав терпіння та наполегливості в майбутньому.

Василь Чопик акцентував «…лише єдине. Хай не буде це лише торгова точка. Хай це буде центром впливу на людей в харчуванні та вихованні правильного життя».

Про це і була звершена молитва.

Наприкінці усі присутні були запрошені на дегустацію продукції здорового харчування: паштет з червоної сечовині (бобова), паштет з нуту в поєднанні з кунжутом, морозиво RAW (RAW в перекладі “сирий”, і означає, що десерти не зазнали термічній обробці, що дозволяє зберегти корисні властивості продуктів) з заморожених ягід та фруктів, тістечка RAW з горіха та насіння, десерт «Чиа» з насіння чиа, закуска пікантна з соєвого гуляшу на шпажках, лимонад з м’яти та цитрусових, торт RAW та інші смаколики.

На питання відносно проекту відповідає Олександр Ганушак (заступник директора):

Що за магазин відкрився?

Магазин, який відкрився в м. Мукачево, в Західному регіоні, напевно, буде одним з найкращих магазинів такого вектору. Він буде пропонувати продукцію не тваринного походження для вегетаріанців, веганців, також для людей, які мають певні проблеми зі здоров’ям, цукровим діабетом, буде пропонувати корисні продукти для дітей і всіх тих, хто бажає бути здоровими та вживати здорову їжу.

Хто ініціатор та засновник такого проекту?

Ініціатор проекту член церкви Адвентистів Сьомого дня м. Тячів Дудла Станіслав Іванович.

Також відповів на питання Станіслав Іванович (засновник).

Коли у Вас виникла думка, мрія про заклад такого напряму?

Думка виникла 20 років тому назад, але постійно думати про втілення почав два с половиною років тому. Тоді і була дана вказівка виконавчому директору Олександру Ганушак про пошук відповідного міста для магазину. За цей час знайшли приміщення не тільки для магазину здорового харчування, але в майбутньому для розширення діяльності: для кафе здорового харчування та пекарні. Всього маємо площу біля 100м2.

Яка мета цього закладу, щоб хотіли досягти?

Це добра інформаційна площа для того, щоб доносити людям як потрібно харчуватись, як це впливає на здоров’я, як уникнути шкідливих речей, пов’язаних з виробництвом м’яса та іншого. Це добра територія для спілкування з людьми та можливість рекламувати здоровий спосіб життя та надавати для цього необхідне речі.

Що можна буде придбати в магазині?

Дуже різнопланові товари. Вегетаріанець знайде для себе необхідне, веган для себе, кожна людина, яка захоче вживати корисну і здорову їжу – вона тут знайде потрібне. У нас є продукти замінники м’яса. Люди, які  не вживають молоко зможуть вибрати біля 10 видів молока: мигдальне, вівсяне молоко, кокосове, фундучно-овесове, рисове та інші. Є у нас делікатеси для дітей: різні батончики природного змісту, чипси, граноли, пасти без фарбників, домішок та інших хімічних речовин.

Пасту виробляєте самі? Може плануєте «соєву корову» для виготовлення соєвого молока?

Ми тільки починаємо. Плануємо пекти хлібобулочні вироби, тому що це дуже важливо. Поки самі нічого не виготовляємо.

Що можете порекомендувати з нового асортименту?

Ми закупили чеську продукцію для дітей і маємо сьогодні крем. Він дуже якісний, смачний та корисний і маємо надію, що сподобається дітям та дорослим. У ньому немає поганих речовин які негативно впливають на здоров’я людини.

Ковбаси у нас усі з рослинними речовинами. Наш магазин не продає продуктів тваринного походження. Нема ні одного продукту, де є домішки тваринного походження – ні молоко, ні ковбаси – ми дотримуємось такого принципу.

Ще є такі цікаві та смачні цукерки. Це горішки в йогурті та керобі. Йогурт рослинного походження. Також насіння соняшника в йогурті, кеш’ю, мигдаль, фундук – все корисне і смачне.

Є продукти для хворих на цукровий діабет. Є продукти без лактози, без глютену. Є макаронні вироби без глютену  та інші вироби. Певний прошарок людей буде мати можливість придбати необхідні продукти.

Кого запросили на цю урочисту подію?

На цю подію запросили команду, яка вже працювала в цьому напрямку. Запросили друзів, пасторів з церкви Адвентистів Сьомого Дня (АСД), запросили президента Західної Конференції Василя Чопик.

Який графік робити магазину?

Планується працювати з 9.00 до 18.00 з вихідним в суботу і скороченим робочим днем в п’ятницю в зимовий період.

Лена. Гостя

Як ви дізналися про відкриття магазину?

Мене запросив Олександр Ганушак. Я зацікавлена в здоровому харчуванні тому що краще жити здоровими ніж хворіти, ось чому вживаю менше пігулок і більше здорових продуктів.  Мене приваблює великий вибір, великий асортимент який я бачу в цьому магазині. Не хочеться жити та хворіти, тому вибираю корисну їжу. Я не вживаю алкоголю, тютюну. Моя мама належить до Церкви АСД, а там багато є газет, журналів та книжок про здоровий спосіб життя, рецепти, поради по здоров’ю, плюс ще працюю в колективі з такими людьми і сама використовую ці поради та продукти здорового харчування.  В цьому магазині бачу багато товарів з різних країн, тому буду відвідувати і купувати в цьому магазині.

Володя. Відвідувач магазину.

Що Вас приваблює в такому магазині?

Наскільки мені відомо, що подібного магазину на Закарпатті ще немає. Такий проект буде пропагувати здоровий спосіб життя. Дуже добрий дизайнерський вигляд магазину. Все виглядає сучасно і можна сказати, що це супермаркет екопродуктов. Усі продукти корисні для здоров’я і це важливо для мене. Це координально новий магазин, тому що ті продукти, які тут можна придбати, Ви не знайдете ні в одному магазину міста Мукачево. Це натуральні продукти, рослинного походження і для мешканців міста, для віруючих людей, які практикують піст, православних, католиків, для них в цьому місті цілий рік пропонуються необхідні продукти. Я особисто вживаю ці продукти.

Сергій Литовченко

Фото: Анатолій Тершак

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.