Десятий з’їзд Західної конференції обрав керівництво на новий термін

Десятий з’їзд Західної конференції обрав керівництво на новий термін

Десятий з’їзд Західної конференції (територія Волинської, Закарпатської, Львівської та Рівненської області) відбувся 29 березня у місті Львів.

На з’їзді було зареєстровано 179 учасників, що складає 93,8% обраних делегатів. В роботі з’їзду також взяли участь представники Української уніонної конференції адвентистської церкви, а саме: керівник Станіслав Носов, виконавчий секретар Володимир Велечук, заступник керівника Віталій Кривой, секретар пасторської асоціації Костянтин Тепфер, керівниця відділу дитячого служіння Марина Тепфер.

З’їзд розпочався зі звернення Станіслава Носова на основі 12-го розділу книги Дії апостолів. Святе Письмо закликає довіряти Господу за будь-яких обставин та вчить проходити часи випробувань з розумінням, що Господь завжди підтримує та знаходиться поруч.

Після біблійних настанов до привітального слова були запрошені гості з’їзду: Борис Коржос, пастор-пенсіонер, та Віталій Войтович, керівник Західного регіонального біблійного товариства України.

З’їзд затвердив порядок денний, після чого були представлені короткі відеозвіти. Керівник Західної конференції Василь Чопик надав звіт про діяльність громад в західному регіоні, та зазначив що “за останні п’ять років Західна конференція йшла пліч-о-пліч зі Всесвітньою церквою, долучаючись до програм, підтримуючі стратегію Церкви та виконуючи місію, яку доручив нам Сам Христос”.

Виконавчий секретар Микола Рябенко у звіті зазначив, що як і по всій країні, з періоду попереднього з’їзду на служіння церкви вплинула спочатку епідемія COVID-19, а потім повномасштабна російська агресія. Коронавірус підняв тему вакцинації, та вплинув на відвідування богослужінь, а повномасштабна війна “стягнула з нас сили, здоров’я, час і надмірні зусилля, які були направлені на допомогу переселенцям. Війна розлучила лише в громадах західного регіону понад 1400 сімей і спонукала втікати на чужину. Страшна війна не припинила свою руйнівну діяльність і продовжує безжально стягувати криваву данину з мирних громадян різної вікової категорії та захисників, вона “стягує ” сльози та забирає сили та ресурси”.

Згідно зі статистичними даними, Західна конференція об’єднує 92 громади та 30 церковні групи, в яких на кінець 2022 року перебувають 5753 члени церкви.

За останні п’ять років до адвентистської церкви в Західній конференції приєдналося 553 особи, з них 505 через водне хрещення та 48 через визнання віри. До громад західного регіону приїхало 425 членів церкви.

Наразі відсоток членів церкви по областях: Закарпатська – 38%, Волинська – 31%, Львівська 20%, Рівненська – 11%.

Заступник керівника Західної конференції Іван Андрейин надав звіт щодо матеріально-технічного забезпечення служіння. Зокрема, бухгалтерія здійснила перехід на нову систему звітності, якою користується Всесвітня адвентистська церква. Протягом п’яти років надавалася підтримка різним ініціативам: євангельським та соціальним програмам, молодіжним та дитячим таборам, дотації п’яти адвентистським школам у Львові, Тячеві, Мукачево, Луцьку та Ільниці, та медіа-центру. Також були посвячені молитовні будинки у Ходорові, Жовкві та Вільхівці-Лази.

З’їзд обрав керівництво на наступний термін: керівник – Василь Чопик, виконавчий секретар – Микола Рябенко, заступник керівника – Віктор Власюк, секретар пасторської асоціації – Андрій Терещук, координатор адвентистської місії та керівник відділу суботньої школи Віталій Мелесь, керівник відділу молодіжного служіння – Михайло Староста, керівник відділу освіти – Валентин Шевчук, координатор асоціації “Дружина пастора” – Інеса Чопик.

Адміністративний комітет складається з керівника, виконавчого секретаря, заступника керівника, секретаря пасторської асоціації, та координатора адвентистської місії.

Виконавчий комітет складається з адміністративного комітету, чотирьох обласних пасторів, керівника відділу молодіжного служіння, представника від установ, по одному представнику від пасторів та членів церкви на основі ротації, та одного представника від національних меншин.

 

Валентин Загреба, Микола Ковжогін

Фото: Литовченко Сергій

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.