Адвентисти Торчина святкували 30 річчя створення громади

Адвентисти Торчина святкували 30 річчя створення громади

15 квітня 2023 року у смт Торчин Волинської області місцева громада Церкви Адвентистів сьомого дня відсвяткувала ювілей – 30 річчя з дня свого утворення. На служінні було присутньо більше 120 чоловік.

Своєю присутністю громаду підтримали представники Західної конференції (ЗК) – президент – Василь Чопик, секретар – Микола Рябенко, скарбник – Віктор Власюк, керівник відділу Адвентистської місії – Віталій Мелесь.

Привітання звучали як від місцевих громад Волинської, Львівської, Закарпатської та Рівненської областей, так і з-за кордону – Італія, США.

Зі словами поздоровлення звернулися пастори: Станіслав Ношин, який став близьким для цієї громади завдяки своїй дружині Оксані; Микола Демчина та Олександр Філіпчук, які раніше служили у громаді смт Торчин.

Місцева влада також відгукнулася на запрошення відвідати урочисту подію. Привітав громаду з 30 річним ювілеєм заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів селищної ради Олександр Пиза. Звернувшись до громади, він побажав церкві розвитку і Божого благословіння.

Хід богослужіння розпочався з дослідження Біблії в рамках суботньої школи, яке проводив Віталій Мелесь.

Урочиста частина була відкрита співом хору.

Свято прикрасили виступи музичних колективів з громади Луцьк 2, а також солісти з громад Луцьк 1 та Затурці. Особливо зворушливим стало виконання дитячої пісні “Хай закінчиться війна”, виконана Давидом Мелесем.

Всі присутні мали можливість почути про той шлях, яким йшла громада від дня її заснування. Один з найбільших досвідів – як Бог благословляв Свою церкву в отриманні молитовного будинку і переобладнанні його для проведення богослужінь.

Війна, яка сколихнула нашу країну, також стала частиною історії Торчинської громади, яка відповідно до своїх можливостей допомагала у розміщенні людей зі статусом ВПО з небезпечних територій. Також здійснювалась евакуація місцевого населення регіонів, де відбувалися бойові дії та забезпечення їх харчовими продуктами. Під час спогадів про такі емоційні події громада відчула потребу в молитві за нашу країну. Її звершив пастор Микола Рябенко.

З натхненням до церкви зі Слова  Божого звернувся керівник ЗК Василь Чопик. У проповіді прозвучав заклик до єдності, справжньої християнської любові. Для цього він використав наочну ілюстрацію з виступу дітей які виконували музичний номер граючи на дзвіночках. Особливість гри на цих інструментах в тому, що кожен грає свою ноту. Така єдність необхідна і  церкві, яка досягається за допомогою використання різноманітних дарів і талантів, які має кожен віруючий.

Завершилося служіння літанією посвячення, яку провів Микола Рябенко. На завершення всі запрошені пастори звершили благословіння церкви словами зі Святого Письма, що записані в книзі Чисел 6 розділі 24-26 текстах.

 

Овчаренко Володимир

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.