Школярі Львова через творчість зобразили біблійні історії

Школярі Львова через творчість зобразили біблійні історії

Конкурс дитячої творчості “Біблійні історії очима дітей” проводиться в організації Церкви Адвентистів сьомого дня не вперше: він вже проходив в Ужгороді (Закарпатська область) 2010 року та у Вараші (Рівненська область) 2015 року. 20 квітня 2023 року дитяче зображення біблійних історій мали можливість побачити й львів’яни в малюнках та поробках. Організаторами заходу цьогоріч став адвентистський ліцей “Живе Слово” та міська дитяча бібліотека № 26 м. Львова.

Мистецький конкурс “Біблійні історії очима дітей” за підтримки Управління освіти, Управління соціального захисту та Управління культури Львівської міської ради зібрав 440 учасників із 49 навчальних закладів м. Львова. Це були переважно діти, які зазнали різних втрат через війну; що потребують особливої підтримки, а також для яких мистецтво є терапією, що допомагає у відновленні ментального здоров’я. Школярі відобразили історії зі Слова Божого в живописних техніках, рукоділлі, поетичних творах. Діти віком 5-17 років мали змогу осучаснити картину боротьби добра і зла та реалізувати щире прагнення настання миру в нашій державі.

Відмінною рисою конкурсу була ідея презумпції талановитості кожної дитини й усім учасникам були приготовані призи та дипломи.

Географія подарункового фонду була дуже широкою. 440 подарункових коробочок від “Сумки самарянина” з канцелярським приладдям та іграшками було укомплектовано та передано із США, Канади, Австралії та країн Західної Європи завдяки християнським родинам, що діють через благодійний фонд “Можливості”, церкви та громадські організації.

Значну допомогу надали жертводавці з Німеччини від адвентистського шкільного центру “Марієнхьоє” та благодійного фонду ADRA за проєктом “Відновлення з любов’ю”. Кошти німецьких партнерів було використано на придбання нагородних атрибутів, наборів для творчості, дитячих Біблій, інших книг та солодощів. Понад 300 примірників графічного романа Майкла Перла “Добро і зло” безплатно передала американська благодійна організація Euro Team Outreach. 100 подарункових примірників “Біблійні історії для дітей” та Біблії перекладу Огієнка отримали діти від Західного регіонального центру Українського Біблійного товариства.

Учасників заходу також чекала велика виставкова галерея творчих робіт дітей. Восьмикласники ліцею презентували глядачам лялькову виставу “Кучерявка”.

Велелюдний захід із приємними підсумками конкурсу відбувся у приміщенні першої львівської громади  Церкви адвентистів сьомого дня.

«Унікальність цього конкурсу в тому, що всі малюнки, чи поробки, які приготували діти були на релігійну тематику. Це величезна кропітка робота. Адже треба, щоб дитина прочитала біблійну історію, а потім, по своїй уяві, намалювала картину, створила рукодільний твір. Завдяки такому чудовому заходу багато дітей і їхніх батьків уперше переступили поріг молитовного будинку.

На церемонії нагородження були представники від відділу освіти міста, художньої спільноти бібліотек міста, Біблійного товариства. Тому вражень залишилося дуже багато як у дітей, так і у їхніх батьків. Фактично, пройшла потужна реклама адвентистського ліцею та церкви у місті Львові». – розповідає про захід капелан ліцею «Живе Слово» Московчук Олександр.

Керівник відділу освіти ЗК, Шевчук Валентин, відзначаючи унікальність проєкту, відмітив наступне: «Церква № 1 у Львові ніколи ще не бачила такої кількості дітей, які вщент у два заходи заповнили залу молитовного будинку. Але не це вражало, а відгук дитячого серця на те сакральне дійство, що відбувалося, яке виражалось у благоговійному і терплячому очікувані винагороди за їхню творчість. Адже їх праця над творами на біблійну тематику – це ніщо інше, як виконання євангельського принципу: «що в людини на серці, те відобразиться і на малюнку» (вільний переказ біблійного тексту). Дитяча щира віра, радість усміхнених юних облич назавжди залишаться в пам’яті».

Берецкі Владислав

Фото: Поліщук Юрій

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.