Молодь Закарпаття зібралася, щоб почути відповіді на свої запитання

Молодь Закарпаття зібралася, щоб почути відповіді на свої запитання

В суботу, 5 травня в місті Іршава відбулася молодіжна зустріч у форматі запитання-відповіді під назвою “Відповідальна молодіжка”.

На молодіжну зустріч зібралося 57 осіб, які з великим ентузіазмом відправили близько шістдесяти запитань.

Ведучим був обласний молодіжний керівник, пастор Станіслав Прокопець, який зачитував запитання п’ятьом пасторам, що приїхали з метою дати молоді відповіді на них:

Михайло Староста, керівник відділу молодіжного і клубного служіння ЗК, пастор громад Берегова і Великі Береги.

Андрій Конашук, пастор громад у Виноградові, Підвиноградові й Дротинцях.

Роман Шуляк, пастор громад Тячева і Буштино.

Андрій Мельничук, пастор громад Бедевля і Тересва.

Владислав Берецкі, пастор громад Бобовище і Ракошино.

Напередодні між ними було розподілено 27 запитань. Проте під час самої зустрічі їхня кількість зросла вже до 60. Серед них хочеться зазначити наступні:

“Чи можна пройти дошлюбне консультування, якщо не було пропозиції?”

На це запитання дав відповідав Михайло Староста, та доповнив Андрій Конащук, розказавши молоді свою позицію, та принципи Слова Божого.

Лунало запитання про служіння за кафедрою не членів церкви, на яке давав відповідь Андрій Мельничук.

Роман Шуляк відповідав на запитання: “Як правильно докоряти?”, а Владислав Берецкі – “Чи відома точна дата смерті Христос?”

Запитання стосувалися різноманітних сфер і ситуацій: вбрання у церкві, перегляд фільмів, мультфільмів, розуміння Божої милості та інші.

Молодіжна зустріч пройшла надзвичайно цікаво та насичено.

Молодь оцінила такий формат, та звичайно, просить продовження, адже більша частина поставлених запитань залишилася без відповіді через брак часу.

«Молодіжка була дуже цікава через те, що її організували в максимально незвичному та нестандартному форматі. Послухати думки кількох різних спікерів набагато цікавіше, ніж лише одного. Питання були доволі цікаві, деякі взагалі неоднозначні та дискусійні, а пастори змогли на них мудро й доступно відповісти.

Авжеж, молодіжка була класною й через те, що вдалося зустріти людей, яких давно не бачила, це найцінніший момент» (Євгенія Рішко).

«Цікаві питання, глибокі відповіді. Приємно, що після молодіжки залишилися думки для роздумів і додаткові питання для дослідження. Формат зустрічі сподобався. Було б класно організовувати подібні вечори час від часу і, звичайно, почути відповіді пасторів на ті 35 запитань, на які сьогодні не вистачило часу» (Даша Мельничук).

Такий формат необхідно проводити для молоді. Багато людей шукають відповіді на запитання які їх бентежать. В таких молодіжних зустрічах відкривається можливість, для молоді розвити свій спектр знань, та почути дійсно хорошу, авторитетну думку від досвідчених пасторів.

Молодь не лише може почути цінні настанови, а й дізнатися нове.

Актуальність таких зустрічей дійсно велика. Вони підштовхують змінити свою думку та побачити деякі ситуації з різних сторін.

Наталія Раковці (Гарастей)

Фото: Наталія Раковці (Гарастей)

 

1 коментар
  1. Катерина
    Катерина says:

    Корисний захід і необхідний для молоді, слава Богу що молодь цікавиться духовними питаннями

    Відповіcти

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.