Конгрес нацменшин пройшов у молодіжному центрі в Румунії

Конгрес нацменшин пройшов у молодіжному центрі в Румунії

27.05.2023 р, в Румунії, недалеко від міста Ватра-Дорней, у молодіжному центрі «Кошна» (Youth Center Coşna) пройшов конгрес національних меншин українців з Румунії. Присутні ділилися досвідами, молилися і славили Бога; лунали пісні українською та румунською мовами.

На конгресі керівники Румунського уніону зверталися зі словами вітання та підбадьорення зі Слова Божого, а також представники місцевої влади та депутати.

Від України приїхали президенти Української унійної конференції Станіслав Носов, Східно Дніпровської конференції Лев Вертило, Західної конференції Василь Чопик. Від імені українських адвентистів вони вітали меншини, дякували за молитовну і дієву допомогу в цей складний час для України.

Зі словами подяки за підтримку українців-адвентистів та з роздумами над Словом Божим звернувся президент УУК Станіслав Носов. Він повідомив деяку статистику:

  • в Україні 6 адвентистських молитовних будинків вщент зруйновано;
  • 27 молитовних будинків зазнали часткових руйнувань;
  • 240 дверей зіпсовано в Українському гуманітарному інституті;
  • в багатьох громадах на сході України богослужіння проходять в три зміни. Для цього люди займають чергу з 6:00, при тому, що служіння починається о 10:00.

Також Станіслав Вікторович процитував уривок з 2 послання апостола Павла до Коринтян 5:15, де Павло пише, що Христос прийшов у цей світ спасти людей і подарувати життя. Він очікує від нас те, що Сам зробив для нас. Проте люди, на відміну від Нього, життя відбирають.

Духовні пісні виконували гурт “Грейс” і дитячій хор “Співучі зорі” з Буковинської конференції, на українській та румунській мовах. Прославляв Бога дует з Мукачево, а також виконувались сольні номери у виконанні Станіслава Прокопця та Степана Вашш. Виступали музичні колективи з української діаспори. Ансамбль бандуристів «Срібні струни» зі Львова справив на всіх присутніх неймовірне враження. Після їх виступу довго лунали аплодисменти.

Атмосфера конгресу та відчуття Божої присутності залишила в серцях всіх учасників радість від єдності у Христі.,

За мету конгресу організатори поставили об’єднання вірян, щоб кожен своєю мовою засвідчив віру у те, що Ісус скоро прийде і був готовим промовляти “Хай прийде царство Твоє”.

Досвідом збереження віри й національної ідентичності на теренах Румунії поділився Габріель Морошану, представник українсько-молдовських меншин.

Учасники вивчили та співали гімн конгресу “Не сумуй не ридай”.

Після обіду продовжилося особливе урочисте служіння.

Микола Рябенко

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.