Форум молодіжних лідерів United: день 3

Форум молодіжних лідерів United: день 3

Третій день форуму був особливим, адже молоді люди мали перевагу разом провести суботні богослужіння.

Вранці Іван Романюк, керівник молодіжного відділу в Україні, звернув увагу на проблему кількості адвентистів в Україні протягом останнього десятиріччя (2013-2023 рр.). Реальність свідчить, що робота над збереженням вірян в адвентистській церкві є не менш важливою ніж місіонерська діяльність з метою залучення до церкви нових людей.

«Можливо Бог не приводить нових людей тому, що у нас немає для них хліба, а лише сухарі минулих досвідів».

Він підкреслив, що станом на сьогодні церква створює потужний актуальний продукт. Та існують «двері» через які ми втрачаємо людей. Особливо в групі ризику лідери, котрих сатана атакує в першу чергу.

Сьогодні християни зустрічають багато викликів:

–  у церкві з’явився гріх, що робити;

– наступає сусідній ворог, що є набагато більшим за нас;

– люди шукають безпечне житло;

– всі моляться про порятунок;

– ситуація не змінюється.

Іван Романюк наголосив, що подібні обставини відбувалися і з Гедеоном у період суддів. Що я б відповів, якби до мене були звернені слова «Бог з тобою»?.. Рішення починається з людей, яким не байдуже те, що відбувається. Бог готовий через таких людей змінювати обставини.

По завершенню духовних роздумів Павло Поправкін презентував молодим людям плани з об’єднання адвентистської молодої спільноти в одній соціальній мережі, котра дає змогу більше ніж усі інші, працювати саме в команді. Протягом місяця відбудеться запуск тестової версії проєкту.

На суботній панельній дискусії зачіпались дві теми: чому дослідження Біблії у класах суботньої школи не активне, відсутнє бажання їх відвідувати та як діяти молодіжним лідерам, щоб сприяти духовному відродженню молоді.

Ввечері Віліс Нейкурс підготував для учасників форуму тренінг. Головний меседж, який він намагався донести, полягав у зміні нашої молитви. Краще не просити Бога бути з нами, бо Він завжди поруч, але молитися, щоб Бог допоміг нам не віддалятися від Нього.

У цьому можуть допомогти три кроки:

– проаналізувати свій звичний день;

– скласти список того, що руйнує інтелект, тіло й дух, а що сприяє їхньому розвитку;

– перестати сприймати якості свого характеру як дрібницю, котра не впливає на стосунки з Богом;

– знайти групу підтримки (може це лише одні людина), з якою можна ділитись тим, як відбувається долання цих кроків.

Субота стала для лідерів молоді особливим часом для духовних роздумів, молитви й сплкування. Відчувалось особливе натхнення, яке отримав кожен учасник.

Данило Абрамюк

Фото: Данило Абрамюк

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.