Форум молодіжних лідерів United: день 2

Форум молодіжних лідерів United: день 2

Другого дня форуму учасники взяли участь у двох семінарах та панельній дискусії. Під час першого семінару команди отримали екземпляри «паспортів» громад. Цей документ складається з ряду конкретних запитань, котрі дадуть змогу об’єктивно оцінити населений пункт і визначити які проєкти в ньому можна реалізувати. Серед пунктів можна зазначити наступні: який контингент населення превалює серед дітей та сімей; яка інфраструктура найбільш розвинена; які конфесії/релігії є найпоширенішими та ін.

За зразок було взято місто Умань. Учасники могли у невимушеній атмосфері попрактикуватись у заповненні паспорта громади й поділитись своїми думками.

Наталя Шалата влучно аргументувала актуальність такого підходу до розробки проєктів та вказала на проблеми церковних ініціатив: “Те що ви робите, необхідно показати всім хто вас оточує, а не лише молоді своєї церкви. У вас є потужні проєкти, але чомусь вам страшно відкрити їх людям. Можливо ви не знаєте як це зробити”

Додаткове завдання під час практичної частини полягало в опануванні навички проведення SWOT-аналізу. Згідно з цим методом при аналізі будь-якої ідеї чи діяльності враховуються чотири фактори: два внутрішні, сильні й слабкі сторони проєкту та два зовнішні, можливості й загрози.

Сьогодні відбувалося нагородження команд за найкращий проєкт. Трійка лідерів виглядає наступним чином:

Третє місце було віддано команді зі східного регіону України. На реалізацію розробленого проєкту вони отримали 3000 гривень.

Друге місце присудили команді з півдня України й нагородили сумою в розмірі 5000 гривень.

Перше місце зайняла команда із заходу України. На втілення спортивного молодіжного проєкту в селі Пожарки Волинської області команда отримала 7000 грн.

Окремо було вирішено винагородити команду з центральної України за оригінальність у презентації проєкту сумою у розмірі 3000 гривень.

Для команд, котрі не отримали  фінансової допомоги Наталя Шалата проведе годинну консультацію з приводу запуску проєктів.

Другий семінар був присвячений антикризовому менеджменту. В контексті умов у яких перебувають сьогодні українці спікерка підкреслила, що хоч до нас і прийшла війна, але проблеми були завжди. Просто зараз вони помножились на безмежність”.

Останньою офіційною частиною дня була панельна дискусія. Лідери молоді, присутні в залі, самі обирали тему для дискусії шляхом анонімного голосування у Telegram групі форуму. Серед запропонованих варіантів були питання про небажання особистого дослідження Біблії, мотивацію для служіння, діяльність молоді за умови наявності у громаді однієї чи двох молодих людей, баланс між драйвом та духовністю на сучасних молодіжних зустрічах. П’ятеро молодих пасторів разом з учасниками намагалися знайти відповіді на актуальні запитання.

Завершився вже другий день форуму молодіжних лідерів United. Час проходить дуже швидко і невдовзі молоді люди зможуть реалізувати свої ідеї. Проте як би не хотілось пришвидшити отримання результату, необхідно пам’ятати принцип, який зазначила Наталя Шалата: “Швидко – це повільно, але кожного дня”.

Данило Абрамюк

Фото: Данило Абрамюк, Юліанна Павлище

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.