Посібник з вивчення Біблії в Суботній школі на 1 квартал 2024 року “Псалми”

Посібник з вивчення Біблії в Суботній школі на 1 квартал 2024 року “Псалми”

Псалми – це переважно молитви й духовні гімни Біблії. Вони слугували збіркою молитов і пісень для багатьох поколінь віруючих. Їх виголошували у хвалі й радості, у смутку та розпачі; прості люди, царі, поети та священники промовляли їх чи співали наодинці й публічно. Псалми лунали з уст як праведників, так і грішників, які каються.

Псалми відіграють особливу роль: хоч Біблія здебільшого звертається до нас, псалми говорять за нас і з нами. Псалми – це джерело благословення, надії і відродження. Це керівництво як для самоаналізу, так і для роздумів про Божу велич, яка дарує визволення, коли людина благає, щоб Господь керував її життям. Багато людей усвідомлює, що псалми перегукуються з їхніми емоціями й переживаннями, тому вони приймають їх як власні молитви. Лютер красномовно говорив: «Де людина знайде благородніші слова, щоб виразити радість, ніж у псалмах хвали й подяки? У них ви можете зазирнути в серця всіх святих, ніби дивитеся на прекрасний сад задоволень чи милуєтеся небом… Де людина знайде такі глибокі слова покаяння та смутку, якими зможе виразити розпач, ніж у псалмах стогнання? У них ви зазираєте в серця всіх святих, ніби дивитеся на смерть або на могилу, – така темна й незрозуміла картина, яка представляє тіні Божого гніву… Тому легко зрозуміти, чому Псалми – улюблена книга всіх святих. Адже кожна людина може знайти в ній псалми, які відповідають її потребам, які вона вважає доречними, ніби їх помістити там лише заради неї. У жодній іншій книзі вона не може знайти ні рівних їм, ні кращих слів» (Martin Luther. Martin Luther: Selections from His Writings, ed. by John Dillenberger. New York: Anchor Books, 1962. Pp. 39, 40).

Завантажити PDF (6 MБ) та DOC (3 MБ) посібник з вивчення Біблії в Суботній школі на 1 квартал 2024 року “Псалми”.

2 коментарі
    • Vladyslav Beretski
      Vladyslav Beretski says:

      Вітаємо. Так, звичайно. Для уточнення інформації щодо наявності друкованої літератури можете звернутися до керівника літературного центру Віталія Шевчука.
      E-Mail: v.shevchuk62@gmail.com
      Телефон: 093 399 75 32 (Viber)

      Відповіcти

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.