Сімейний конгрес «Повернення до жертовника» об’єднав 80 учасників з Львівської Волинської та Рівненської областей

Сімейний конгрес «Повернення до жертовника» об’єднав 80 учасників з Львівської Волинської та Рівненської областей

Сімейний конгрес з елементами навчання за програмою «Повернення до жертовника» проходив у Луцьку 27 та 28 квітня. Близько 80 представників з громад Волинської, Рівненської та Львівської областей  працювали  у групах  протягом двох днів, досліджували принципи й методи благовістя, ділилися думками, молитовними проханнями та досвідом духовного життя.  

В Біблії ми часто спостерігаємо як Авраам, Ной, Яків та багато інших героїв віри будували жертівники. Чому він був настільки важливий? Тому, що там відбувалась  зустріч з Богом. Це було місце покаяння та прийняття свідомого рішення,  місце відновлення стосунків з Богом, та зцілення. Важливість побудови духовного жертовника для поклоніння Господу, залишається актуальним і у наш час для кожного особисто, для кожної родини.

Спікери конгресу «Повернення до жертовника» звертали увагу присутніх на основні принципи єдності у сім’ї та важливість сімейних богослужінь. Керівник відділу адвентистської місії та суботньої школи в Україні Роман Проданюк звернувся до присутніх з темою «Відновіть свої жертовники». На завершення проповіді він закликав до відродження та посвячення. Для цього присутні об’єднались у молитві, щоб Бог через Святого Духа надихнув і знову запалив їхній особистий вогонь і дав кожному палке бажання зробити поклоніння Ісусу центральним у щоденному  житті.

Чудовий семінар з темою «Двоє — одне ціле» провела керівник відділу дитячого служіння в Україні Марина Тепфер. Вона наголосила на біблійних принципах у спілкуванні між подружжям, а також у вихованні дітей та молоді.  Світлана Савіна керівник дитячого відділу на заході України привела життєвий математичний приклад «52*16». Його розв’язання показало усім батькам, що від народження дитини й до досягнення нею шістнадцятиріччя у батьків є лише 832 тижні, протягом яких є можливість впливати на дитину. «Що діти побачать у нас? Чи побачать вони Ісуса у сім’ї? Що візьмуть з собою,  коли відправляться на навчання в інше місто чи країну?» – звернулася до присутніх Світлана Савіна.

Практичним життєвим досвідом поділилась посвячена родина, Олександр та Олена Данилюк з міста Камінь-Каширський. Вони підкреслювали необхідність проведення  щоденних сімейних  богослужінь.

Спільні молитви, музичне прославлення Господа та багато спілкування,- все це створило приємну атмосферу. Запрошені керівники сімейного, дитячого та молитовного відділів адвентистської церкви трьох областей залишили свій відгук та натхненні Духом Святим роз’їхались по своїм домівкам. Кожен отримав символічний подарунок на згадку про конгрес та навчання, а також матеріали, які допоможуть провести подібне служіння у своїй місцевій церкві. Є надія, що особистий приклад сімей у цьому світі допоможе  передавати духовні цінності наступним поколінням та справляти позитивний вплив на оточення.

Олена Рябенко керівник сімейного відділу на заході України

Фото: Віталій Антонюк

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.