Необхідність вітаміну С
На жаль, уже в березні, запаси вітаміну С в ягодах, фруктах і овочах, які зібрали восени, різко виснажуються (в середньому, на 50 і більше відсотків), тому нам потрібно саме в березні-квітні подбати про те, щоб заповнити потреби нашого організму в аскорбінової кислоти.
Якщо говорити коротко, то навесні отримати вітамін С в нормальних кількостях можна тільки з заморожених ягід (найкраще чорна смородина), замороженого солодкого перцю, зібраної на городі вже цієї весни зелені (особливо петрушки), а також коктейлів з пророщеного насіння (особливо сочевиці, маш, нуту).
Інший варіант – зелень з ринку, яку необхідно вживати в свіжому вигляді, а також апельсиновий сік, ківі і цитрусові (мандарини, апельсини, грейпфрукт). Хоча лимони також містять багато вітаміну С, але їх багато не з’їси)))
Потреба у вітаміні С залежить від віку. Дізнатися вашу потребу можна, переглянувши файл, прикріплений нижче. Там же можна дізнатися, скільки якого продукту потрібно з’їсти, щоб заповнити добову потребу у вітаміні С і вибрати доступні для вас продукти.
У другому файлі ви знайдете більш детальну інформацію з приводу вітаміну С, які його втрати при тривалому зберіганні і кулінарній обробці, скільки реально його потрапляє до нас в тарілку, а також яким чином можна заповнити навесні його кількість.
Основні джерела вітаміну С в житті сучасної людини є фрукти, ягоди та овочі.
Залишити коментар
Хочете приєднатися до дискусії?Не соромтесь, зробіть свій внесок!